Gyerekkori álma teljesült Ighalonak

Gyerekkorában, még Nigériában spórolnia kellett az ebédre szánt pénzével is, hogy hétvégén meg tudja nézni a Manchester United meccsét a tévében. Most 30 évesen már a Manchester United labdarúgója, igaz, egyelőre kölcsönben a kínai Shanghai Shenhua csapatától. Solskjaer menedzselése alatt már 3 gólt lőtt, sőt a manchesteri derbi hangulatát is átérezhette, ráadásul győztes csapat tagjaként. A BBC-nek arról mesélt, hogyan vált valóra gyerekkori álma.


Nehéz gyerekkor, álomszerű jelen

"Nem tudom pontosan kifejezni, mit is érzek, de mindennap olyan, mintha egy álomban lennék, amióta itt vagyok. Ahogy nőttem fel, egyre többet tanultam meg a fociról, mert az idősebb testvéreim sokat nézték a tévében a Manchester Unitedet. Néha a rádión keresztül követtem őket, néha pedig fizetnem kellett, ha meccset akartam nézni, de ez azzal járt, hogy hétfőtől péntekig spórolnom kellett rá. Volt egy mezem is, mindig óvtam és kimostam mielőtt meccsnézésre mentem benne, anélkül nem mentem. Néha nem fértünk be vagy nem engedtek be, akkor csak hallottam, amikor gólt szereztek. Nem volt egyszerű, de most nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek, örökké hálás leszek ezért.

 

Bal oldalon Ighalo, United mezben
Bal oldalon Ighalo, United mezben

 

Bizonytalan volt az átigazolása

"Nem gondoltam volna, hogy ide igazolok, az időzónák eltérése és a koronavírus terjedése miatt sem. Amikor szólt az ügynököm, először gondolkodóba estem: hogy fogok mégis az Egyesült Királyságba utazni Kínából? Elengednek egyáltalán az országból? Nem voltam 100%-ig biztos benne, hogy ez meg fog történni, de nagyon bíztam benne. Amikor kiderült, hogy engem akar a United, egyből felkerestem egy tolmácsot, mert a klubom elnöke nem beszél angolul, úgyhogy valahogy meg kellett oldanunk. Miután megbeszéltünk mindent, nem tudtam aludni reggel 6-ig. Még mindig nem tudom elhinni, de nem akarok túl érzelgős lenni, mert akkor nem tudok a játékra koncentrálni. A világ legnagyobb klubjánál vagyok, nem tehetem ezt meg."

 

A Derby County elleni FA-kupa meccsen kétszer is betalált

 

A manchesteri derbi hangulata

"A City elleni meccs előtt mindenki fel volt pörögve, tudtuk, hogy ki az ellenfél, de mi a United vagyunk. Bárkit képesek vagyunk legyőzni, ha a legjobb formánkat hozzuk és így is lett, jól játszottunk. Az első perctől az utolsóig mindenki a lehető legtöbbet tette a csapatért, azok is, akik csereként léptek pályára. Ez a forma fenntartható lehet, mert van hitünk és jó az irány, ráadásul mindenkinek egy közös célja van. Nem azt mondom, hogy sosem fogunk kikapni - mert néha kifogunk. De ha összetartunk, harcolunk egymásért, szerintem még ennél is jobb eredményeket érhetünk el."

 

A januári igazolások eddig remekelnek

 

Ighalo Fernandesről

"Bruno Fernandes valami elképesztő. Játszottam már vele korábban is, még az Udinesénél 2010-ben. Remek játékos, jól lát a pályán, ő az a srác, aki mindig elkéri a labdát, mert fantasztikus dolgokat tud vele csinálni, ha van területe. Kiválóan passzol, helyzeteket teremt, ő az, akire nagy szüksége volt ennek a csapatnak. Én biztos vagyok benne, hogy még ennél is jobb lesz, mert még mindig csak szokja a Premier League-t. Ha teljesen beilleszkedik, abszolút a csapat javára válhat. Nagyon reméltem, hogy még előttem leigazolja a United, mert tudtam, hogy neki való ez a légkör és meg tudja változtatni a csapat dinamikáját. Nem fog minden egyes meccsen tündökölni, ami érthető is. A legfontosabb benne az a mentalitás, ami másokra is kihat a csapaton belül. Örülök, hogy újra a csapattársa lehetek."


BBC Sport

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!