Ighalo és Fernandes: tökéletes igazolások

A statisztikák igazolják, hogy Odion Ighalo és Bruno Fernandes leigazolása tökéletes húzás volt.


Úgy tűnik, Ole Gunnar Solskjaer továbbra sem tud hibázni, ha átigazolásokról van szó.

 

Amennyiben Harry Maguire, Aaron Wan-Bissaka és - a hozzájuk képest talán gyengébben teljesítő - Daniel James csapatra gyakorolt hatása nem lett volna elég meggyőző, Solskjaernak januárban ismét sikerült két, a csapat játékába tökéletesen beilleszthető játékost leigazolnia.

 

Bruno Fernandes leigazolása nemrég még egy véget nem érő történetnek nézett ki, végül azonban 47 millió font ellenében sikerült leigazolni a játékost a Sporting Lisszabon csapatától.

 

Odion Ighalo kölcsönvételét sokan kritizálták, azonban mindketten álomszerűen kezdték meg a munkát Solskjaer keze alatt.

 

 

Ketten együtt már hét gólnál járnak, emellett Fernandes bezsebelte a február legjobbjának járó díjat a Premier League-ben, míg Ighalot jelölték az UEFA Európa-liga e heti fordulójának legjobb játékosa díjára.

 

A gólokon és elismeréseken túli statisztikák szintén a két játékos leigazolásának helyességét igazolják.

 

Az ezidáig lejátszott játékperceik során a jelenleg négy gólnál és 1 gólpassznál járó Ighalo minden 70., míg a három gólnál és négy gólpassznál járó Fernandes minden 77. percben gólt szerzett, vagy gólpasszal segítette valamely csapattársát.

 

A nyári szerzemények esetében Maguire a Premier League idei szezonjának - Virgil van Dijk után - a második legjobb statisztikákkal rendelkező belső védője, Aaron Wan-Bissaka mutatta be a második legtöbb szerelést a leicesteri Ricardo Pereira után, míg Dan Jamesnek van a legtöbb gólpassza a United játékosai közül.

 

Amihez Solskjaer eddig hozzáért az átigazolási piacon, az arannyá vált a csapat számára.


Manchester Evening News

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!