Mata kedvenc pillanata a Unitedben

Ugye te is emlékszel arra a napsütéses délutánra Liverpoolban?


A Manchester United sztárja, Juan Mata otthoni edzéssel tölti idejét a futballmentes időszakban és visszaemlékezett arra, hogy szerinte melyik a legnagyobb pillanata a klubnál.

 

Juan szerint a legfelemelőbb pillanata a Manchester United mezében a már elhíresült, 2-1-es Liverpool elleni győzelem alkalmával mutatott teljesítménye volt 2015-ben.

 

Ez a mérkőzés azért is maradt meg sokáig a United szurkolóinak emlékezetében, mert ekkor állították ki alig 45 másodperccel a becserélése után Steven Gerrardot, de egyben Mata is kultikus hőssé vált az Old Trafford lelátóin, miután az Ő két góljával sikerült idegenben győzelmet aratni.

 

A spanyol első gólja egy remek befejezés után született, miután a gyengébbik lábával kilőtte a hosszú sarkot, de még ezt is felülmúlta a szenzációs ollózós gólja a második félidőben.

 

A kései Liverpool szépítés és Wayne Rooney kihagyott tizenegyese ellenére a United bezsebelte a híres győzelmet és az eredményt, amit Mata sohasem fog elfelejteni.

 

"Azt kell mondanom, hogy valószínűleg igen, ez az egyik legszebb nap számomra a Manchester United játékosaként" - kezdte Mata.

 

"Bármelyik szurkolóval, akivel találkozok az utcán, az éttermekben vagy az Old Traffordon, esetleg az edzőpályán, a beszélgetéseink végül mindig oda lyukadnak ki, hogy köszönetet mondanak azért a napért az Anfielden."

 

"Amikor a Manchester Unitedért játszol és lehetőséged van két gólt szerezni az Anfielden és ezzel győzelmet aratni, azt se te, sem pedig a szurkolók nem fogják elfelejteni."

 

"Nagyon kiváltságos vagyok, hogy ezt megtehettem, és mondjuk ki, az egy nagyon szép délután volt."

 

 

 

Gólokat szerezni a Liverpool ellen biztos útja annak, hogy legendává válj a Unitednél, és Mata azt is elárulta, hogy teljes tudatában volt a mérkőzés fontosságának.

 

"A menedzser mindig elmondja, legyen az Ole [Gunnar Solskjaer] vagy abban az időben Louis van Gaal, hogy a Liverpool elleni meccsek különlegesek, és ha lehetőséged van jó teljesítményt nyújtani vagy gólokat szerezni, akkor emlékezni fognak rád."

 

"Ez történt Diegoval [Forlan] is például, és azon a napon nekem is lehetőségem volt erre, és természetesen az is fontos volt, hogy megnyertük a mérkőzést, szóval ez az emlék örökké velem marad."


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!