A klub hamarosan ajánlatot tehet Jude Bellinghamért

James Cooper friss információkkal szolgált a Man Utd világjárványra adott reakciójáról, Bellingham megszerzéséről, Woodward és Raiola pedig Pogba jövőjéről tárgyalnak.


A Sky Sports News riportere újabb fejleményekkel jelentkezett a Manchester United Jude Bellinghamért folytatott hajszájáról, Paul Pogba jövőjéről és beszámolt arról is, hogy a klub hogyan járul hozzá a koronavírus terjedésének megakadályozásához.

 

Akárcsak a sportvilág egésze, vagy bármelyikünk a világon, a Manchester United sem látott még egy koronavírushoz hasonló világjárványt.

 

A klub kezdetben azon az állásponton volt, hogy minden folytatódjon a normális kerékvágásban, de hamar felismerték, hogy ez nem kivitelezhető. Terv szerint a játékosoknak március 17-én kellett volna visszatérniük Carringtonba edzésre, ezt azonban hamar elvetették, így Ole Gunnar Solskjaer fiai jelenleg otthon tartózkodnak és folyamatosan kapcsolatban állnak a klub személyzetével, akik minden játékos számára egyéni edzéstervet állítottak össze.

 

Április 10-e a következő fontos dátum a naptárban, amikor is a tervek szerint a személyzet visszatérhet az Aon Training Complexbe, a kialakult helyzetet azonban továbbra is figyelemmel kíséri a klub.

 

Megtévesztő lenne azt sugallni, hogy a koronavírus kitörése rosszkor jött volna a Manchester Unitednek. Ugyanakkor a klubon belül úgy érezték, hogy a mostani eredmények önbizalommal töltötték el a csapatot, továbbá a megújult átigazolási politika olyan szoros kapcsolatot alakított ki a játékosok között a Solskjaer csapatban, amelyre a norvég visszatéréséig nem volt példa az Old Traffordon.

 

Sokan dicsérték Bruno Fernandes azonnali hatását a pályán, de a középpályás a teljesítményével ahhoz is hozzájárult, hogy az elvárások is emelkedjenek. Fernandes a legjobbat várja el azoktól, akik körülötte vannak, legyen az a csapattársa, vagy a személyzet tagja. A zárt kapuk mögött lejátszott osztrák mérkőzés is megmutatta sikervágyát, elhivatottságát, és kiemelkedett vezetői képességével a mezőnyből.

 

Solskjaer közelmúltban elért eredményei nagy dicséretet vontak maguk után, a 11 meccses veretlenségi sorozat pedig ismét betonbiztossá tette a pozícióját a kispadon. Ha a mérkőzések visszatértével ismét elkerüli a vereséget, az 12 meccses veretlenségi sorozatot fog jelenteni, ami egy jel arra, hogy csapata jó irányba tart. A 11 mérkőzés alatt a csapat 28 gólt szerzett 9 kapott gól nélküli mérkőzés mellett, tehát sem az első, sem a hátsó alakzatra nem lehet panasz.

 

A jövőbeli menetrend ugyan még ismeretlen, de jelen állás szerint a Manchester United 3 pontra van a negyedik helytől a Premier League-ben, és továbbra is fő esélyesként szerepelnek az Európa-ligában és az FA-kupában.

 

Nagy hajsza várható Bellinghamért az elkövetkező hónapokban

 

 

A március hagyományosan az az időszak a Unitednél, amikor - hazai és külföldi riválisokhoz hasonlóan - megtervezik a nyári bevásárlólistát. A jelenlegi szünet valamennyi fél számára rengeteg időt hagy a tervezésre, amiből a klub profitálhat is a Birminghamben futballozó csodagyerekért folytatott harcban.

 

A középpályás egyértelműen a Manchester United első számú célpontja az elkövetkező átigazolási ablakban. Ezt jelzi az is, hogy vörös szőnyeggel várták Carringtonban, mikor meglátogatta a központot a szüleivel. Ugyanakkor nem ez az egyetlen eszköz, amit bevetettek, hogy a klubhoz csábítsák a fiatalt, ugyanis a United személyzete hónapok óta folyamatos kapcsolatban van a Birmingham City-vel is.

 

A klubot lenyűgözte az a munka, amit Bellingham fejlődésére fordítottak, és az a környezet, amit miatta kialakítottak, lehetővé téve, hogy a játékos 16 évesen 25 pályára lépésen legyen túl a Championshipben.

 

A United reményei szerint a háttérben folytatott megfigyelés és a befektetett munka meggyőzi majd a fiatal tehetséget arról, hogy a Manchester United számára a megfelelő hely. Mi sem bizonyítja ezt jobban, hogy ebben a szezonban a fiatalok számára kitaposott ösvény vezet a United felnőtt csapatába.

 

Számításba kell venni ugyanakkor, hogy Bellinghamet számos európai elit klub fogja megkeresni. A Borussia Dortmund már egyértelművé tette a szándékait, de mások is részt vesznek a hajszában a Manchester Uniteddel egyetemben és mindenki csak reménykedik, hogy rájuk esik a választás.

 

Tárgyalások Woodward és Raiola között

 

 

Az átigazolási pletykák sem lennének az igaziak Mino Raiola megemlítése nélkül.

 

Paul Pogba esetleges távozásával kapcsolatosan már az előző két átigazolási ablakban lehetett szóbeszédeket hallani. Nyáron végül a Manchester Unitednél maradt, miközben néhány héttel ezelőtt Mino egy másik játékosa, Erling Haaland a Dortmundba igazolt.

 

Pogba jövője természetesen továbbra is kérdéses. Az elmúlt időszak eredményei és Bruno Fernandes érkezése talán vonzó környezetté tette az Old Traffordot a maradásra, ugyanakkor számolni kell azzal is, hogy a francia szeptember végétől számítva csupán kétszer lépett pályára, utoljára pedig erre a Boxing Dayen került sor.

 

Június végére egy év marad hátra a szerződéséből plusz egy éves opciós joggal. Jelen pillanatban, mikor semmilyen konkrét döntés nincs a mérkőzések újrakezdéséről, nehéz megmondani, hogy a játékos vagy a klub van-e jobb alkupozícióban.

 

A sajtóban visszatérő témává vált a United és Raiola között fagyossá vált viszony, ennek ellenére úgy tudjuk, hogy számos tüske van ugyan a felekben, ennek ellenére továbbra is tárgyalnak egymással.

 

Elkerülhetetlen, hogy a tárgyalásokat a felek közvetlenül folytassák le. Ha Paul Pogbát nézzük, akkor egy olyan Manchester United játékosról beszélünk, akit a klub világrekordot jelentő összegért vásárolt meg, és erősen vitatható, hogy teljesítményével visszafizette volna ezt az összeget. Mindezek ellenére Raiola és Ed Woodward között folynak a tárgyalások.

 

Megfontolás alatt áll a hosszabbítás Ighaloval

 

 

Miközben januárban a legtöbbet a játékoskiválasztás-rendszerének fejlődéséről és arról beszéltek, hogy olyan focistákat kell az Old Traffordra hozni, akik különbséget jelentenek és emelik is a csapat minőségét, be kell látni, hogy mind Fernandes, mind Odion Ighalo alátámasztják a fenti trendnek a folytatását.

 

Természetesen a januárban fennálló körülmények között hazárdjátéknak tűnt Ighalo leigazolása, de alig egy hónappal az érkezése után bebizonyította, hogy helye van a csapatban. A játékos egyértelművé tette, hogy szeretne maradni a Unitednél és a klub is keresi azokat a lehetőségeket, amelyekkel meghosszabbíthatják a nigériai maradását.

 

Intézkedések a koronavírus ellen


A cikk elején a koronavírus Manchester Unitedre és magára a futballra gyakorolt hatásáról beszéltem, és fontosnak tartom kontextusba helyezni a múlt hétvégi gesztusát a klubnak, amit a Manchester City-vel karöltve hajtott végre.

 

Kritikák kereszttüzébe került ugyan a 100,000£-os támogatás a manchesteri élelmiszerbankok részére, ugyanakkor az egy gyors válasz volt a klubtól az azonnali szükségletre és valószínűleg nem ez lesz az egyetlen intézkedés a klubtól, amit megtesz a közösség támogatása érdekében. Biztos vagyok benne, hogy számos szurkoló Ausztriában hálás volt, hogy a kártalanítás mellett a jegy árát is visszakapták, továbbá a klub lekötött 1,000,000£-ot is, ami az osztrák meccsre utazó szurkolók kártalanítása mellet az Old Trafford munkavállalóinak bérét is fedezi.

 

A Manchester United tárgyalásokat folytat az Országos Egészségügyi Szolgálattal, hogy segítsék a szervezet erőfeszítéseit. A szombati adománygyűjtéssel - a Cityvel karöltve - tízezreket támogatott a szervezet Manchesterben és azon túl.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!