Pogba: Meg akarom mutatni a Unitednek, hogy hibáztak

Paul Pogba elmondása szerint bizonyítani akar a Manchester Unitednek, hogy hibát követtek el, amikor nem sikerült meghosszabbítaniuk nyáron lejáró szerződését.


A 29 éves középpályás június 30-án pályafutása során másodszor is ingyen távozik majd az Old Traffordról, miután legutóbbi, hat éves időszak során sem tudta olyan mértékben letenni a névjegyét, mint azt várták tőle.

 

A United 2016 augusztusában, négy évvel első klubtól való távozását követően, akkor világrekordnak számító 89 millió font ellenében szerződtette Pogbat a Juventustól.

 

Most is a torinóiak a legesélyesebbek Pogba szolgálatainak megszerzéséért, a francia világbajnok pedig abban reménykedik, bárhol is köt ki, ott megmutathatja igazi értékét.

 

"Az én gondolkodási folyamatom, hogy megmutassam a Manchesternek (United), hogy hibát követtek el azzal, hogy kivártak az új szerződésem felkínálásával" - mondta Pogba az Amazon Prime-ra készített, "Pogmentary" című dokumentumfilmjében.

 

"És hogy megmutassam más kluboknak, hogy a Manchester hibázott, amiért nem tettek le elém egy szerződést."

 

 

A Vörös Ördögök legalább két, az akkor érvényes szerződésében szereplő, heti 290 ezer fontos fizetését meghaladó ajánlatot tettek le az asztalra Pogbanak, amellyel már amúgy is a Premier League egyik legjobban fizetett játékosai közé tartozott.

 

Pogba azonban ügynökének, az azóta elhunyt Mino Raiolanak azt felelte a tavaly júliusi, második ajánlat megismerésekor, hogy a klub nem ajánlott neki "semmit".

 

"Hogyan mondhatod egy játékosnak, hogy hihetetlenül akarod őt, közben pedig semmit sem ajánlasz neki?" - tette hozzá.

 

"Ilyet még soha nem láttam."

 

Pogba a Unitednél töltött időszaka során csak egy Ligakupa és egy Európa-liga sikert tudott elérni, Franciaország színeiben azonban világbajnok lett 2018-ban.

 

A manchesteri szurkolók egy bizonyos csoportja azzal vádolta, Pogba jól játszik a válogatottban, miközben ugyanazt a formáját képtelen reprodukálni klubszinten.

 

Raiola úgy gondolta, valami "blokkolta őt" abban, hogy meg tudjon felelni a vételára miatt iránta támaszott magas elvárásoknak a Unitednél.

 

"Meg kell próbálnunk azt, hogy a lehető legjobban érezd magadat, amíg a francia válogatottal vagy" - mondta Raiola.

 

"Velük más vagy. Érted? Egy másik Pogba vagy a Manchester Unitednél. Ez nem normális."

 

"A francia válogatottal az igazi Pogba vagy, akit a Juventusban is láttunk és akit mindenki imád. A Manchesterrel valami blokkol téged."


The Athletic

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!