Hivatalos: Pogba másodszor is távozik

A klub hivatalosan is bejelentette, hogy Paul Pogba szerződésének lejáratát követően távozik a Manchester Unitedtől.


A francia játékos régóta kötődik a Unitedhez, hiszen 16 éves korában csatlakozott a klub Akadémiájához a Le Havre csapatától. Pogba gyorsan haladt előre a ranglétrán. Először az U18-as csapatban nyújtott kiemelkedő teljesítményt, majd innen gyorsan feljebb lépett a tartalékok közé.

 

Először az Ifjúsági Kupát nyerő csapat tagjaként hívta fel magára igazán a figyelmet, amikor is a klub 10. sikerét érte el a sorozatban 2011-ben, a Sheffield United elleni döntőben.

 

A következő idényben Sir Alex Ferguson vezetésével debütált a felnőtt csapatban is egy Leeds elleni 3-0-ra megnyert Ligakupa találkozón. 

 

2012 nyarán végül a Juventushoz igazolt. Gyorsan beilleszkedett a torinói csapatba, amellyel 4 bajnoki címet is nyert, valamint Coppa Italia győzelmeknek is örülhetett. Érzelmekkel teli döntés volt, hogy 2016-ban visszatért az Old Traffordra, hogy folytassa a 2011/12-ben megkezdett karrierjét a Manchester Unitedben. Jose Mourinho irányítása alatt azonnal a kezdőcsapat oszlopos tagja lett és kiváló teljesítményt nyújtott már az első szezonjában. 

 

A Southampton elleni második debütálását követően Pogba két kupadöntőnek is a részese volt és trófeának is örülhetett a végén. A 2017-es Ligakupa fináléban a Southampton ellen Ibrahimovic kései találatának köszönhetően 3-2-re nyertek. A svéd csatár egyébként kétszer is betalált, Mourinho a lefújást követően Zlatant és Pault emelte ki.

 

Abban a szezonban a United az Európa-liga döntőjébe is bejutott, ahol az Ajax csapatával mérkőztek meg. Azon az összecsapáson Pogba nyitotta mega  gólok sorát, a Vörös Ördögök pedig 2-0-s győzelmet arattak néhány nappal azután, hogy tragikus bombatámadás érte a Manchester Arénát.

 

A 2017/18-as szezon ígéretes 2. helyet hozott a bajnokságban, Pogba pedig talán az egyik legjobb teljesítményét nyújtotta a Unitedben a rendkívül emlékezetes manchesteri derbin 2018 áprilisában.

 

 

A félidőben már 2-0-s hátrányban volt a csapat, a zajos szomszédok szurkolói pedig extázisban tomboltak a lelátón. Gyötrelmes második félidő elé nézett a rekordbajnok, ám Pogba gyorsan kétszer is betalált, a City szurkolóinak legnagyobb bánatára. A végső döfést Chris Smalling vitte be, akinek találatával fordult a kocka. Ez volt talán minden idők legnagyobb fordítása egy manchesteri derbin.

 

Azon a nyáron válogatott siker következett, hiszen Franciaországgal Pogba világbajnokságot nyert a horvátok ellen 4-2-es győzelemnek köszönhetően, Moszkvában. 

 

Mindenki arra számított, hogy a következő szezon mégjobb lesz, azonban a vezetői változások - Jose Mourinhot Ole Gunnar Solskjaer váltotta) - instabil időket hoztak magukkal. 

 

Paul a 2019/20-as szezonban mindössze 22 meccsen lépett pályára sérülések miatt, bár a United így is a dobogóért küzdött a norvég vezetésével. A felfelé ívelő pálya folytatódott 2020/21-ben is, amely során Pogbanak is köszönhetően a United januárban a tabella élére állt.

 

A francia középpályás az európai porondon is fontos szerepet játszott abban, hogy a rekordbajnok az Európa-liga fináléjáig menetelt, ahol végül egy drámai büntetőpárbajt követően vereséget szenvedtek a Villarreal ellen.

 

Pogba utolsó szezonja is rendkívül ígéretesen indult a Unitedben. A Leeds elleni nyitómeccsen rögtön 4 gólpasszt is kiosztott, de újabb sérülései elrontották a fényesen induló szezont. Mindössze 27 alkalommal lépett pályára Solskjaer és a norvégot váltó Ralf Rangnick irányításával. A Unitedben lejátszott 233 mérkőzésének utolsó felvonása így az áprilisban elszenvedett vereség volt az Anfielden, amely találkozó Pogba számára már a 10. percben véget ért, mert egy újabb sérülés miatt kénytelen volt a menedzser lecserélni őt.

 

Visszafogott véget ért Unitedes pályafutása, amely rengeteg egyéni csúcsot, gyönyörű gólokat és számos gólpasszt hozott. Ám egy olyan srác teljesítménye, aki 16 évesen csatlakozik a United Akadémiájához a több, mint 200 felnőtt csapatbeli szereplés és az ez alatt megnyert számos trófea - a világbajnokságról nem is beszélve - megsüvegelendő eredmény. 

 

A klubnál mindenki szeretne gratulálni Paulnak eredményes pályafutásához és köszönetet mondani neki a Manchester Unitedben nyújtott teljesítményéért. Minden jót kívánunk neki egy figyelemre méltó karrier következő időszakához.


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!