Neville: Sir Alex átigazolási politikája

Gary Neville elmagyarázta Sir Alex Ferguson sikeres átigazolási politikáját, amit a Manchester Unitednél alkalmazott.


A manchesteri legenda mesélt arról, hogyan működött Ferguson három, különálló kategóriája, megalkotva egy "lassú szállítószalag" rendszert az eladások és leigazolások terén, mely 27 éves sikersztorivá nőtte ki magát.

 

"Három kategória volt" - magyarázta Gary Geoff Shreeves-nek. "Az volt a politikája, hogy amennyiben lehetséges, fiatal játékosokat támogasson, ez volt az első kategória, mielőtt a külső piacra tekintett volna."

 

"A második számú kategória a Premier League legjobbjairól szólt, olyanokról, akikben bízhatott és akik továbbra is fejlődhetnek és hosszú távon a klubnál lehetnek. Ilyen volt Gary Pallister, Steve Bruce, Wayne Rooney, Rio Ferdinand vagy Robin van Persie."

 

"Végül mindig is akarta, hogy nemzetközi tehetségek kerüljenek a Manchester Unitedhez, akikkel együtt dolgozhat és nagyszerű játékosokká válhatnak. Nemanja Vidic, Peter Schmeichel, Patrice Evra, Cristiano Ronaldo, Ole Gunnar Solskjaer."

 

 

"Nagyon ritkán merészkedett olyanba, hogy egy csillagot vegyen, és ehhez nagyon közel áll Pep Guardiola taktikája, amit a Manchester City-nél alkalmaz most."

 

"Játékoseladások terén úgy volt, hogy akkor szabadult meg valakitől, ha nem volt elég jó, vagy úgy érezte, megkérdőjelezi az irányítását. Könyörtelen volt ezen a téren."

 

"A United stratégiája olyan volt, mint egy lassú szállítószalag. Néhányan jöttek, néhányan mentek. Soha nem jött egy maroknyinál több egy szezonban, soha nem kellett komoly adaptációt végrehajtani a csapaton."
 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!