A United top 50 kútba esett igazolása – 4. rész

Zinedine Zidane, Virgil van Dijk, Ronaldo és Ronaldinho is azon játékosok közé tartoznak, akiket a United végül nem tudott leigazolni.


A Manchester United számos jó játékost szerződtetett, de le is csúszott néhány, talán még jobb igazolásról.

 

Ha a listán szereplő összes játékost megvásárolták volna, akkor valószínűleg minden évben megnyerték volna a bajnokságot és a Bajnokok Ligáját, és ez nem túlzás.

 

Íme, az 50 legjobb játékos, akiket nem sikerült leigazolni, és néhány, akiket valószínűleg nem is akartak…

 

20. John Terry

 

 

 

John Terry elcsúszása a büntetők során nagyban hozzájárult ahhoz a 2008-as Bajnokok Ligája döntőjében, hogy a Manchester United harmadik alkalommal emelhette fel a trófeát, de egy párhuzamos univerzumban a Chelsea legendája a Vörös Ördögökért is játszhatott volna azon az estén Moszkvában.

 

Terry United szurkolóként nőtt fel, és meginvitálták az edzőközpontjukba azelőtt, hogy aláírta első profi szerződését a Chelsea-vel 1998-ban. Visszatekintve azonban nem lehet benne megbánás.

 

717 alkalommal lépett pályára a Chelsea-ben, öt Premier League trófeát, öt FA-kupát és három Ligakupát nyert, emellett a Bajnokok Ligáját és az Európa-ligát is megnyerte.

 

19. Gareth Bale

 

A United jól ismerte Gareth Bale-t fiatalkorában. 2007-ben megpróbálták leigazolni, és voltak beszélgetések egy 10 millió fontos ajánlatról, amikor a Southampton soraiban játszott, de Bale végül a Tottenhamben kötött ki.

 

Elmondása szerint azért választotta a Spurs-t, mert azt gondolta, hogy a White Hart Lane-en több játéklehetőséghez jut, de Ferguson a Southamptont hibáztatta, amiért nem tudta leigazolni a játékost, aki négy alkalommal nyerte meg a Bajnokok Ligáját a Real Madriddal.

 

"Nem a fiú utasított el minket" – mondta Ferguson. "Hanem a Southampton."

 

Bale-t az utóbbi öt évben gyakorlatilag minden átigazolási szezon alkalmával szóba hozták a Uniteddel.

 

Zinedine Zidane tavaly nyáron azt mondta neki, hogy távozhat, és közel is volt, hogy Kínába igazoljon. Ennek ellenére az ügynöke mindig azt mondta, hogy Bale boldog Madridban. Persze, hogy az. A golfpályák fantasztikusak.

 

18. Wesley Sneijder

 

 

 

A United soha véget nem érő törekvése Wesley Sneijder megszerzése után a Háború és békével volt egyenlő az átigazolási sagákban. Csak folytatódott és folytatódott, és csak akkor ért véget, amikor Sneijder tavaly nyáron visszavonult.

 

Nincs élő ember, aki bármit is szeretne még olvasni arról, hogy a United próbálja leigazolni Sneijdert, szóval fogjuk rövidre: nagyon jó középpályás volt, és a United párszor megpróbálta leigazolni, de sohasem sikerült. Kész.

 

17. Sergio Ramos

 

Sergio Ramos a Real Madrid játékosa 15 éve.

 

Minden alkalommal, amikor szerződéshosszabbításról tárgyal a Bernabeuban, valami furcsa történik. Sztorik kezdenek előkerülni a spanyol médiában arról, hogy a United le szeretné igazolni.

 

Ezek a sztorik egészen őrületesek, egészen addig, amíg sajtótájékoztatót nem hívnak össze, ahol Ramos bejelenti, hogy egy új, jövedelmezőbb madridi szerződést írt alá.

 

Abban az esetben, ha kíváncsi vagy: a szerződése jövő nyáron lejár. Szóval, jelöld be a naptáradban, én figyelmeztettelek.

 

16. John Barnes

 

 

 

Ne nevess, John Barnes lehetett volna a United játékosa. A United érdeklődött a leigazolása iránt, mielőtt a Liverpoolhoz igazolt 1987-ben, és Ferguson elismerte, hogy hibázott, amikor nem próbált meg üzletet kötni.

 

A United megfigyelői nem voltak meggyőződve arról, hogy Barnes volt a megfelelő a United számára, és dán szélsőjük, Jesper Olsen akkor írt alá egy hosszú távú megállapodást.

 

Ferguson megbánta, hogy nem szerződtették Barnes-t, de a játékos sohasem nézett vissza. Az első szezonjában Liverpoolban megnyerte a bajnokságot, és a PFA Év Játékosának választották.

 

15. Petr Cech

 

2003-ban Ferguson megfigyelő küldetésre indult, hogy megnézzen egy fiatal cseh kapust, aki a Rennes-ben játszott. Ragyogó jelentéseket kapott, és itt volt az ideje, hogy személyesen is megtekintse Petr Cech-t.

 

Ferguson le volt nyűgözve, de nem volt meggyőződve arról, hogy Cech az, akit a United keresett akkor. "18 vagy 19 éves volt" – jegyezte meg Ferguson. "Azt mondtam magamnak, hogy túl fiatal nekünk."

 

Ferguson szempontjából azonban nem volt ez elpazarolt út. Egy másik játékoson akadt meg a szeme, és a United végül 3.5 millió fontot fizetett a Nantes-nak Eric Djemba-Djembáért.

 

Eközben, Cech a következő nyáron a Chelsea-hez igazolt, és 11 szezonon keresztül ott is maradt. Négy bajnoki címet, négy FA-kupát, három Ligakupát, Európa-ligát és Bajnokok Ligáját nyert.

 

14. Patrick Kluivert

 

 

 

Miután le kellett mondania a Premier League bajnoki címéről az Arsenal javára 1998 nyarán, a Unitednek szüksége volt valakire, aki garantáltan gólokat szerez, és csak a legjobbal érték volna be.

 

Egy 9 millió fontról szóló megállapodás történt az AC Milannal, de a holland támadó beszélni sem akart a Uniteddel. Azt mondta, hogy csak egyetlen angol csapatba igazolna, és az az Arsenal volt, mielőtt végül a Barcelonához szerződött.

 

"Talán nem tudja, hogy milyen nagy klub a Manchester United" – mondta Ferguson, mielőtt leigazolta helyette Dwight Yorke-ot az Aston Villától  12 millió fontért.

 

Az első szezonjában az Old Traffordon Yorke 29 gólt szerzett, és a United triplázott.

 

13. Gary Lineker

 

A Unitednek két lehetősége is volt, hogy leigazolja Gary Linekert a 80-as évek végén, de mindkét alkalommal sikertelenül jártak. Először 1988-ban, amikor a Barcelona 2.5 millió fontért elérhetővé tette a játékost.

 

A United akkor vásárolta vissza Mark Hughes-t a Barcelonától 1.8 millió fontért, tehát egy ilyen összeg kifizetése abban az időben egy másik csatárra kizárt volt.

 

Lineker még egy szezont maradt a Nou Campban, mielőtt a Tottenham visszahozta őt az angol futballba 1.1 millió fontért 1989 nyarán.

 

Lineker szerint a United közeledett, amikor úgy tűnt, hogy a Spurs-nek gondot okozhat az üzlet véglegesítése, de végül június 14-én a White Hart Lane-re igazolt.

 

Azóta utalt arra, hogy a Spurs-t választotta a United helyett. "Ne feledjék, hogy az 1989-es Manchester United nem az a Manchester United volt, mint a 4-5 évvel későbbi" – mondta.

 

12. Antoine Griezmann

 

 

 

A United készen állt arra, hogy kifizesse Antoine Griezmann szerződésében foglalt 87 millió fontos kivásárlási árat 2017 nyarán, de a francia úgy döntött, hogy marad a spanyol fővárosban.

 

Mivel az Atleticót eltiltotta a játékosok igazolásától a FIFA, és nem tudtak a helyére igazolni, Griezmann maradt és új szerződést írt alá mondván, nem lenne helyes ilyen körülmények között távozni.

 

Két évvel később távozott, de a távozása minden volt, csak harmonikus nem. A Barcelona 2019 nyaráig várt, amikor a kivásárlási ára 200 millió euróról 120 millióra csökkent, mielőtt bejelentették, hogy leigazolják.

 

Az Atletico a teljes összeget szerette volna megkapni, mert azt mondták, hogy Griezmann és a Barcelona hónapokkal ezelőtt megegyezett egymással. A vitát végül tavaly nyáron rendezték magán úton, bíróságon kívüli megállapodással.

 

11. Virgil van Dijk

 

Jose Mourinho szeretett volna középhátvédet igazolni 2017 nyarán. Rendelkezésére állt Chris Smalling, Phil Jones, Marcos Rojo, Eric Bailly és Daley Blind, de nem mindegyikük képességeiről volt teljesen meggyőződve.

 

Összeírt egy rövid listát három játékosról, és azt mondta a klubnak, hogy egyiküket igazolják le. A három név a listán ábécésorrendben Michael Keane, Victor Lindelöf és Virgil van Dijk voltak.

 

Június 15-én a United megegyezett a Benficával, hogy leigazolják Lindelöföt 31 millió fontért, és hat hónappal később a Liverpool 75 millió fontot fizetett a Southamptonnak Van Dijkért.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!