Evra: Sir Alex szinte robottá tett

Patrice Evra elárulta, Sir Alex Ferguson annyira elmélyítette győztes mentalitását a Manchester Unitednél, hogy úgy érezte már magát, mintha robot lenne.


A Vörös Ördögök korábbi játékosa a UTD Podcast legújabb részében beszélt arról, hogy a legendás menedzser mennyire áttelepítette gondolkodásmódját a klubra, mely révén a mérkőzések és sorozatok megnyerése "normál" élménnyé vált.

 

Sir Alex irányítása alatt a francia bekk öt angol bajnoki címet, három Ligakupát és 2008-ban Bajnokok Ligáját is nyert az Old Traffordon eltöltött kilenc éve alatt, mielőtt a Juventus-hoz igazolt volna.

 

"Hogy őszinte legyek, amikor elkezded nyerni a harmadikat, negyediket és az ötödiket, ünnepelsz, de nem ugyanúgy" - mesélte a korábbi francia válogatott labdarúgó.

 

"Ünnepelsz a kamerák és ilyesmi miatt, de ez már nem ugyanolyan. Ferguson megtanított mindannyiunkat olyannak lenni, mint egy robot. Nem hiszem, hogy emberi mivoltomban játszottam a Manchester Unitedben. Amikor meccseket nyertünk, amikor valamit jól csináltam, elégedett voltam. De ez normális dolognak tűnt."

 

"Mindig azt mondom, hogy (Didier) Deschamps megtanította nekem, hogy a győzelem fontos, de Ferguson azt tanította nekem, hogy a győzelem normális. Emlékszem, a Liverpool elleni nagy győzelem után csak ennyit mondott: 'Szép volt, Fiúk!' Soha nem sikoltozott örömében, kivéve amikor megnyertük a Bajnokok Ligáját."

 

 

Az a Bajnokok Ligája döntő - amit Moszkvában büntetőkkel nyert meg a United a Chelsea ellen - szintén Ferguson egyedülálló pszichológiájának egy újabb példáját mutatta Evra számára.

 

"Ferguson elvette a mikrofont és azt mondta: 'Szép volt, srácok, igazán büszke vagyok rátok! Megnyertük a bajnokságot és a Bajnokok Ligáját, de ha valaki jövőre nem akar ismét nyerni, annak felbontom a szerződését. Élvezzétek a nyarat a válogatottal, de nem kívánok sok szerencsét!' Emlékszem, haza mentem, ledobtam a táskám a padlóra és arra gondoltam, hogy vajon ilyen érzés megnyerni a BL-t? De voltaképpen a győzelem normális dolog volt, nem kellett izgatottnak lenned miatta."

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!