Nani a Real elleni kiállításáról

Luis Nani szerint Sir Alex Ferguson hitt benne, hogy a Manchester United megnyerhette volna 2013-ban a Bajnokok Ligáját, ha őt nem állítják ki a Real Madrid ellen.


A portugál szélső emlékezetes módon jutott a kiállítás sorsára, amikor a Real Madrid védőjével, Alvaro Arbeloaval szembeni magasra emelt lába miatt küldték le a pályáról úgy, hogy akkor a United 2-1-es előnyben volt összesítésben a José Mourinho irányította spanyolokkal szemben.

 

A Királyi Gárda ki is használta az emberelőny által adott lehetőséget, Luka Modric és Cristiano Ronaldo gyors góljaival pedig megfordították a párharcot, így Sir Alex utolsó szezonjában búcsúzni kényszerült a legrangosabb európai kupasorozatból.

 

Akkoriban sok vitát váltott ki a portugál játékossal szembeni ítélet, az pedig nem meglepő, hogy még hét év távlatából is élénken él az esemény Nani - aki hathatósan hozzájárult Sergio Ramos öngóljához, amellyel még vezettek a manchesteriek - emlékezetében.

 

"Az az év nagyon különleges volt, mert nagyszerűen teljesítettünk. Jól szerepeltünk a Bajnokok Ligájában és a bajnokságban is" - kezdte a már 33 éves középpályás a UTD Podcast legutóbbi részében.

 

"Azon a mérkőzésen [Sir Alex] tudta, hogy ha legyőzzük a Real Madridot, akkor újra mi leszünk a sorozat nyertesei. Nagy lehetőség volt, ezt mindenki tudta, mert nagyon erősek voltunk."

 

"Ők megtalálták a módját, hogy kiállíttassanak azon a mérkőzésen, pedig nagyon jól ment a játék. Úgy emlékszem, hogy az én játékom jelentette a két csapat közötti különbséget azon az összecsapáson."

 

 

Mourinho a lefújást követően nagylelkűen elismerte, hogy a "legjobb csapat veszített", hozzátéve, hogy csapata legnagyobb esélyei a gólszerzésre csak honfitársa túlzó kiállítása után jöttek csak el.

 

Nani elárulta, hogy a mérkőzést követően támogatásáról biztosította a későbbi United menedzser, ahogyan Sir Alex is, aki viccesen megjegyezte, hogy a nagy nyomás alatt lévő Madridnak szüksége volt némi külső segítségre akkoriban.

 

"Nem volt valós ok a kiállításomra, a mérkőzés után pedig Mourinho és Ferguson is odajött hozzám és elmondta, hogy nem az én hibám volt."

 

"Bocsánatot kértem a csapattól, bár tudtam, hogy nem az én hibám volt. Én csak a labdát néztem, felugrottam és Zidane-osan értem labdába."

 

"Igen, nekik kellett találniuk valamit, amelyből aztán segítséget meríthetnek."

 

Bár akkor még nem tudhattuk, az a fájó vereség volt Sir Alex utolsó fellépése edzőként az európai porondon - a legendás skót menedzser ugyanis a szezon végén 26 évnyi manchesteri edzősködést követően visszavonult.

 

 

Nani elmondása szerint menedzsere döntése egyértelműen nagy hatással volt arra, hogy az Old Traffordról történő távozásról kezdjen el gondolkodni, amely 2014-ben aztán meg is történt. Előbb ideiglenesen nevelőklubjához, a Sporting Lisszabonhoz igazolt kölcsönben, majd egy évre rá végleg távozott a Fenerbahce-hoz.

 

"Amikor bejelentette a távozását, akkor én is távozni akartam. Sok éve játszottam már a csapatnál és tudtam, hogy új edző fog érkezni, emiatt pedig úgy éreztem, hogy itt az ideje, hogy új kihívásokat keressek egy másik klubnál."

 

"Aztán volt egy súlyos sérülésem, amelyből felépültem, elutaztam a világbajnokságra és utána már fejben is készen álltam arra, hogy távozzak. Ennyi."

 

Bár Nani élvezte a portugáliai visszatérését a 2014/15-ös szezonban, azt is elismerte, hogy azt követően, már soha nem tudott olyan magasságokba kerülni klub szinten, mint amit megtapasztalt Észak-Nyugat Angliában.

 

"Elmondom az igazat. Másik klubban játszani a Manchester United után már nem volt ugyanolyan érzés. Nem is lehet. A klub felépítése, a minőség; mindenki tudja, hogy utánozhatatlan. Nem akarok senkit se megsérteni. Ezt mindenki tudja: ezért a Man United a Man United, az egész világ számára."

 

"Jó volt visszatérni a Sportinghoz, mert haza mentem, közel a családomhoz és a barátaimhoz. Jó volt egy kicsit szusszanni, újraépíteni magamat és energiát meríteni ahhoz, hogy új kihívást keressek magamnak."

 

"Az igazat megvallva, nagyszerű szezonom volt akkor a Sportinggal. Jól játszottam és tudtam néhány gólt szerezni a Bajnokok Ligájában is. Nagyon élveztem akkoriban a futballt."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!