Scholes: 5-6 BL-trófeát is nyerhettünk volna

A Vörös Ördögök egykori középpályása szerint balszerencsések voltak a nemzetközi színteret illetően.


Paul Scholes sajnálja, hogy nem kaparinthatott meg több európai elsőséget pályafutása során a Manchester Uniteddel, mivel olyan korszakos zsenikből álló brigádokkal találták magukat szemben, mint a Galaktikusok vagy a Lionel Messi vezette gránátvörös-kékek.

 

Scholesy több mint 700 alkalommal ölthette magára a United mezét 20 éves karrierje alatt, teljesítménye alapján pedig joggal szerzett örökös helyet a hírességek csarnokában.

 

A korábbi angol válogatott 11-szer ülhetett fel a Premier League trónjára, a Bajnokok Ligájában pedig 2-szer diadalmaskodhatott, viszont nem egyszer szívbemaró fájdalmak közepette kellett elhagynia a pályát egyes európai kupaesteken.

 

A United védelme 2009-ben és 2011-ben olyan ellenfelekkel nézett farkasszemet a döntőben, mint Messi, Samuel Eto'o vagy David Villa, amikor végül a Barcelona emelhette fel a győztesnek járó serleget.

 

Pep Guardiola a futballtörténelem egyik legjobb gárdáját rakta össze, akikkel szinte megállíthatatlannak bizonyult. Scholes úgy gondolja, nem volt mázlija a Unitednek, mert pont egy aranykorszakban lévő klubbal futottak össze többször.

 

 

"Eléggé ránk járt a rúd, egy másik korszakban talán 4-5 vagy akár 6 siker is állhatott volna a nevünk mellett" - mondta a legvörösebb Ördög.

 

"A középpályán Andres Iniesta, Xavi, Sergio Busquets, elől Messi és Thierry Henry. A védelem tengelyében Gerard Pique és Carles Puyol, elképesztő nevek. Kétséget kizáróan a legerősebb együttes volt, aki ellen valaha játszottam."

 

Paul bevallotta, a 2002/03-as szezon szárnyaló Real Madridjával sem tudtak mit kezdeni, mikor a BL-elődöntőjében 6-5-ös összesítéssel kiejtették a spanyolok Ferguson fiait.

 

"Ha egy picit visszamegyek korábbra, akkor a Realt tudnám megemlíteni" - emlékezett vissza a 45 éves legenda. "Az odavágón elpáholtak minket 3-1-re a Bernabeuban. Micsoda csapat volt! Nem álltak távol a későbbi Barcától."

 

"Náluk játszott a brazil Ronaldo, Zinedine Zidane, Luís Figo, Redondo, Raul, Roberto Carlos, Hierro, Iker Casillas pedig a kapuban, szinte teljes képtelenség, hihetetlen sztárok."

 

"Hát velük kellett felvennünk a versenyt, de becsülettel helytálltunk. A Barcelona egy hajszállal viszi a prímet közülük."


Goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!