Scholes: Deschamps úgy sírt, mint egy óriás bébi

Paul szerint a francia játékos színházi alakításának köszönhetően kapta meg azt a sárga lapot, ami miatt ki kellett hagynia az 1999-es BL-döntőt.


A Manchester United legendás középpályása eltiltás következtében kénytelen volt kihagyni a Bayern München elleni 2-1-re megnyert finálét, miután a legjobb négy között a Juventus ellen besárgult.

 

A United végső győzelme a klub hosszú történelmének egyik legjelentősebb momentuma, amelyen Scholes és Roy Keane kapitány hatalmas csalódásra nem lehetett ott.

 

"El kellett fogadni" - mondta az egykori irányító.

 

"Nagyon rosszul érintett akkor persze, de semmit nem tehettem ellene."

 

"Deschamps-ot szereltem, visszanéztem néhányszor a jelenetet. Őszintén megvallva, nem hiszem, hogy szabálytalanságot követtem volna el."

 

"A játékvezető közvetlen közelében történt az eset, Didier úgy sikított, mint egy kislány, vagy mint egy nagyra nőtt csecsemő, ami nem feltétlen kedvezett számomra."

 

"Megkaptam érte a lapot, ezért ki kellett hagynom a következő összecsapást, de ki tudja, talán ettől függetlenül se játszottam volna, sose lehet tudni."

 

 

A két nagyágyú hiányában az együttes a Ryan Giggs, Nicky Butt, David Beckham, Jesper Blomqvist négyessel állt fel a németek ellen.

 

A manchesteriek végül az utolsó percekben megfordították a mérkőzést, így Ole Gunnar Solskjaer góljával összejött a triplázás abban az évben.

 

Scholes úgy véli, a gárda ereje a keret mélységében rejlett, és Sir Alex Ferguson legénységétől akkoriban mindenkinek félnie kellett.

 

"Nagy meccseink voltak" - tette hozzá az angol.

 

"A Spurs elleni, amikor bebiztosítottuk a bajnoki címet, egy héttel később az FA-kupa, majd a Bajnokok Ligája döntője."

 

"Nagy kudarc volt, hogy Roy-jal nem lehettünk ott a pályán."

 

"De nem számított, ki szerepelt és ki nem, így is erősnek bizonyultunk, a padról beszállók is tudták hozni az elvárt színvonalat a hiányzók helyén."

 

A United múltbeli dicső fényét Solskjaer vezetésével állítanák vissza a Vörös Ördögök, hogy újra Európa rettegett csapatai közé sorolják őket.


Goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!