Keane: De Gea a legtúlértékeltebb kapus, akit láttam

A Sky Sports szakértője tajtékzott azt követően, hogy Steven Bergwijn úgy ment át a Manchester United védelmén, mint kés a vajon, majd David de Geának sem sikerült megakadályoznia, hogy a lövésből gól szülessen.


Roy Keane "nem jutott szóhoz" Harry Maguire és David de Gea hibáját követően, ami lehetővé tette Steven Bergwijn számára, hogy gólt szerezzen a Tottenham részére a Manchester United ellen péntek este.

 

Bergwijn a félidő felénél juttatta előnyhöz a Spurst, miután könnyedén kicselezte Maguire-t, majd az alacsony, középre tartó lövést pedig De Gea képtelen volt hárítani.

 

A Sky Sports szakértője, Keane keményen bírálta Maguire-t, hogy túl könnyen jutott túl rajta ellenfele, a legkeményebb kritikát azonban De Gea kapta, miszerint "tele van már a hócipője a túlértékelt Manchester United kapussal".

 

"El sem hiszem ezt a gólt" - mondta a korábbi United kapitány a Sky Sports-on. "Rengeteg mérkőzést láttam az évek során, de hogy egy ilyen ajándék gól szülessen... Tajtékzom."

 

"Hihetetlen, hogy [Luke] Shaw maga elé fejeli a labdát aztán elkezd előre futni. Teljesen elképedve állok Maguire előtt is, elképedve, hogy egy válogatott játékos képes ilyet csinálni és már a kapussal is tele a hócipőm."

 

"Egy bejáratott válogatott kapus. Nem találom a szavakat. Valaminek történnie kell a félidőben. Ha én lennék Ole, változtatnék párat, leszednék néhány srácot a pályáról, mert néhányuk csak azt a látszatot kelti, mintha futballozna."

 

 

"A Spurs rendben volt, egyben vannak. Ugyanakkor Maguire és De Gea... Fel sem engedném őket a buszra meccs után, nyugodtan fogjanak egy taxit visszafelé Manchesterbe."

 

Nem ez az első alkalom, hogy Keane kritikával illeti De Geát. A Manchester United Everton elleni, márciusi 1-1-es döntetlent követően arroganciával vádolta a spanyol válogatott portást, miután a tisztázása Dominic Calvert-Lewinba ütközött, majd bepattant róla a hálóba.

 

"Ezek bejáratott válogatott labdarúgók" - tette hozzá Keane. "Tudom, hogy figyelned kell a játékot, de ettől függetlenül el is kell végezd a dolgod."

 

'A potyázó David de Gea'

 

David de Gea az előző szezon kezdete óta hét olyan hibát vétett, ami az ellenfelet gólhoz juttatta - ez több, mint bármelyik más Premier League játékosé.

 

"Próbálunk bekerülni a top 4-be, nem a bajnokságot akarjuk megnyerni - csak a top 4! Isten megtiltotta, hogy trófeákat nyerjünk. Ez sokkoló. Undorodom az egésztől."

 

"Maguire, De Gea, ki kéne, hogy akasszák a fejeteket a szégyenfalra. Ti képviselitek a Manchester Unitedet és képesek vagytok hagyni, hogy emberek csak úgy keresztülmenjenek rajtatok. Kerüljetek hozzájuk közelebb!"

 

"De Gea hosszú-hosszú ideje a legtúlértékeltebb kapus, akit láttam. A Tottenhamnek volt pár minőségi helyzete, de azt a [Heung-Min] Son lövést még én is kivédtem volna. Nem volt egy nagyszerű védés, a kapu közepére ment, ez a dolga."

 

A United visszaküzdötte magát egy 1-1-es döntetlenre Bruno Fernandes segítségével, ezzel mentve egy pontot egy késői tizenegyessel.

 

Ennek ellenére Keane nem volt elégedett.

 

"A United egyértelműen érdemelt valamit a meccsből" - reflektált a lefújást követően.

 

"Elismerésem a Tottenhamnek, a végsőkig küzdöttek. Ennek ellenére ez egy olyan meccs volt, amit a Unitednek meg kellett volna nyernie. Nem szereznek elég gólt. Sokkal kíméletlenebbnek kell lenniük."

 

'Pogbának hétről hétre így kell játszania'

 

Az egyik Manchester United játékos, aki lenyűgözte Keane-t, az a visszatérő Paul Pogba volt.

 

A francia azonnali hatást tudott gyakorolni a csapatra, miután a második félidőben a cserepadról bevetésre került, majd kiharcolta az egyenlítő gólt jelentő tizenegyest a Boxing Day utáni első pályára lépésén.

 

Keane szerint a francia feladata most az, hogy folyamatosan ilyen teljesítményt nyújtson.

 

"Semmi kétség nincs Pogba tehetsége felől" - mondta. "Egy tehetséges fiú. Az ok, amiért kritizáljuk, mert hiszünk benne, hogy egy tehetséges kölyök, de amit látni akarunk tőle, hogy hétről hétre ilyen teljesítményt nyújtson, nem csak néhány hetente."

 

"A kulcs minden olyan játékosnak, aki azt akarja, hogy top játékosként tekintsenek rá az, hogy folyamatosan jól teljesítsen. Neki minden tehetsége megvan, de eddig nem ezt tette."

 

 

"Oké, ebben az évben sérüléssel bajlódott, de többet várunk Paultól, mert úgy gondoljuk, hogy egy igazán remek játékos. De sokkal kiegyensúlyozottabbnak kell lennie."

 

Pogba jövőjét az egész szezonban bizonytalanság árnyalta, Patrice Evra, a barátja és korábbi csapattársa a francia válogatottban azonban úgy hiszi, hogy a 27 éves játékos eltökélt, hogy megtalálja a legjobb formáját a Manchester Unitednél a visszatérését követően.

 

"Ma este remekül szerepelt" - mondta Evra a Sky Sportsnak. "Pályára lépett és láthattad, hogy a labdát akarja. Láttam a dühöt, a becsvágyat, hogy megmutathassa mindenkinek, hogy ő egyike a legjobb középpályásoknak a Man Unitednél."

 

"Sokat beszéltem Paullal és már alig várta ezt. Olyan volt, mint egy csecsemő. Csak játszani akart már."

 

"Fontos volt ez Paulnak, mert nem volt egyszerű a szezonkezdete."

 

"Bruno Fernandes csatlakozott a csapathoz és az emberek rögtön azt kezdték mondani, hogy 'oh, nincs szükségünk tovább Pogbára'."

 

"De a Unitednek szüksége van Paulra. Az embereknek be kell fejeznie ezt. Nem azért, mert a barátja vagyok - azért, amit láttál, mikor pályára lépett."

 

Solskjaer válaszolt Keane kritikájára

 

A meccs utáni sajtótájékoztatón Ole Gunnar Solskjaer nem vette komolyan a kritikát, és inkább Bergwijn góljának minőségét dicsérte, amivel megszerezte a Tottenham számára az előnyt.

 

"Csalódott vagyok, hogy gólt szereztek az első félidőben. Volt egy lehetőségük, és a srác nagyon jól lőtte meg a labdát" - mondta. "Roy remek középpályás volt, nagyon jó barátok vagyunk, de nem hiszem, hogy képes lett volna kivédeni ezt a lövést, de nem is ez a lényeg."

 

"David egyértelműen csalódott emiatt, de ha megnézed a labdát, akkor láthatod, hogy cikázott a levegőben. Ennek ellenére remekül reagáltunk, ő pedig pár perccel később egy remek védést mutatott be."

 

"Ezt követően volt egy 10 perces rosszabb időszakunk, amikor úgy tűnt, hogy egy második gólt is tudnának szerezni, úgyhogy mikor David kivédte azt az egyet, azzal meccsben tartott minket a félidőre."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!