"Nem állunk háborúban" - Fergie gratulált a Poolnak

Az egykori menedzser félretette a rivalizálást, és elismerését fejezte ki a merseyside-i csapatnak.


Kenny Dalglish, a Liverpool korábbi játékosa és edzője elmondta, Sir Alex Ferguson kapcsolatba lépett velük, miután csütörtökön matematikailag is biztossá vált, hogy megnyerték a 2019/20-as bajnokságot.

 

A Chelsea Manchester City felett aratott 2-1-es győzelmével 7 fordulóval a vége előtt Jürgen Klopp együttese 23 pontos behozhatatlan előnyre tett szert.

 

A Premier League-érában ez az első bajnoki cím, ami az Anfielden landol, szemben a skót Manchester Uniteddel begyűjtött 13 elsőségével.

 

A két klub közötti heves versengést félretéve, Ferguson az újdonsült aranyérmeseket méltatta.

 

 

"Üzenetet küldött, hogy gratuláljon, mivel nem állunk háborúban" - fedte fel Dalglish.

 

"Nagy a vetélkedés a két ősi ellenfél között, de a szezon végén mindig kezet rázunk, bárhogy is alakulnak a dolgok."

 

"Remek, hogy továbbra is folytatódik ez a hagyomány. Lehetünk riválisok, de intelligens lények módjára ilyenkor félrerakjuk a büszkeségünket, és megtapsoljuk a nyertest."

 

"Persze sose akarják az ellenfél sikerét azok, akik egész életükben egymással mérkőznek a futballban, de ilyenkor képesek kifejezni a másik iránti tiszteletüket."

 

Menedzseri pályafutásuk alatt mindig ellentét volt a két szakvezető között, de sose kritizálták egymást a nyilvánosság előtt.

 

A régen várt liverpooli diadal elérése után Dalglish úgy érzi, Klopp-pal még rengeteg sikert elérhetnek a Vörösök a következő években.


Goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!