A United nem fog 50 millió fontnál többet fizetni Sanchoért

A klub vezető tisztségviselőitől a Sky Sports News úgy értesült, a Manchester United nem lesz hajlandó 50 millió fontnál többet fizetni Jadon Sanchoért ezen a nyáron.


A 20 éves angol játékos szeretne visszatérni a Premier League-be, de a Borussia Dortmund és a United továbbra is eltérő véleményen van a játékos értékét illetően, ugyanis a Bundesliga ezüstérmese 100 millió fontot meghaladó összegért lenne csak hajlandó megválni attól a játékosuktól, akiért 2017 augusztusában 8 milliót fizettek a Manchester City-nek.

 

A Unitedet tartják továbbra is a legesélyesebbnek arra, hogy a játékost megszerezze, de az Old Trafford színfalai mögött a klub vezetői úgy gondolják, hogy a Dortmund árazása nem tükrözi a koronavírus világjárvány okozta jelentős árcsökkenést és jelentősen faragni kell rajta ahhoz, hogy az ügylet létrejöhessen.

 

A Vörös Ördögök egyelőre még nem tettek hivatalos ajánlatot Sanchoért, aki a szezonban 17 góllal és 16 gólpasszal zárt a német bajnokságban.

 

 

A Dortmund, tőzsdei cég lévén, arról tájékoztatta hétfőn a német tőzsdét, hogy a zárt kapuk mögött rendezett mérkőzések okán 41 millió fontos veszteséget lesznek kénytelen elkönyvelni.

 

Azonban a United szempontjából biztató lehet, hogy a Dortmund közleményében hozzáteszik, a végső számaik még módosulhatnak a következő hónapban megnyíló átigazolási időszak történéseinek köszönhetően.

 

Valószínűnek tűnik, hogy az egyeztetésekben kulcsszerep hárulhat a Birmingham City középpályására, Jude Bellinghamre.

 

A hétfőn 17. életévét betöltő angol játékos, aki ennek köszönhetően már profi szerződést is köthet a Birminghammel, várhatóan a Dortmund és a United közül fogja kiválasztani következő állomáshelyét az előttünk álló néhány hétben - ez pedig csak növeli annak a valószínűségét, hogy a klubok végül megegyeznek Sancho Old Traffordra költözésében, míg Bellingham a Westfalenstadion felé venné az irányt.

 

 

Bár szeretnének ellenállni a nagy árengedmény igényének, a Dortmundnál tisztában vannak vele, hogy Sanchonak már csak két év van hátra jelenleg érvényes szerződéséből, így 2022 nyarán ingyen távozhatna.

 

A hét elején a Dortmund ügyvezető igazgatója, Hans-Joachim Watzke ugyanakkor leszögezte, Sancho csak abban az esetben fog távozni, ha az érte kért összeget hajlandó lesz egy klub kifizetni.

 

"Nem hiszem, hogy lenne olyan klub, amely kifizetné ezt az összeget. Nincsen rá koronavírus okozta árengedmény" - mondta Watzke a Sport1-nek.


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!