Ole: Készen állunk a véghajrára

Ole Gunnar Solskjaer elmondta, hogy a szezon végi erőltetett menet nem új sem neki, sem a csapatának, ugyanis véleménye szerint erről szól Manchester United játékosnak lenni.


A Vörös Ördögök tisztában vannak vele, hogy a hátralévő három mérkőzés megnyerése esetén - idegenben a Crystal Palace, otthon a West Ham és ismét idegenben a Leicester City ellen - biztosíthatják a helyüket a Bajnokok Ligájában. Rengeteg munka vár még azonban a csapatra a jövő hét vasárnapi véghajrá előtt.

 

Ole Stewart Gardnerrel beszélt a Selhurst Parkban történő szereplés előtt, ahol szó esett a top 4-ért folytatott harcért, a Wilf Zaha jelentette veszélyről, továbbá mind a Palace menedzserét, Roy Hodgsont, mind Marcus Rashfordot dicsérettel illette a legutóbbi eredménye miatt.

 

Először is Ole, Marcus Rashford válik a legfiatalabb személlyé, aki díszdoktori címet szerzett a manchesteri egyetemen a gyermekek éhezése elleni küzdelméért. Remek elismerés ez egy ilyen fiatal srácnak, nemde?

"Ez fantasztikus, ami pedig még inkább az, hogyha egy játékos a lobbi erejét és befolyását mások javára használja fel. Amit Marcus tett a kijárási korlátozások és az azt követő időszak alatt a Fareshare-rel karöltve (szerk.: éhezés ellen küzdő angliai alapítvány) az élelmiszerellátásért az remek. Marcus egy remek ember és sokkal többet törődik másokkal, mint magával."

 

Luke sérülten hagyta el a pályát, aztán Brandon kapott egy ütést az arcába - hogy vannak most?

"Luke-nak annyi időt fogok adni, amennyi szükséges. Neki és Masonnek a bokája kificamodott és feldagadt egy kicsit. Annyi időt hagyok nekik a regenerálódásra, amennyit csak lehet, hogy legyen esélyük felépülni. Brandonnak rendben kell lennie, van egy nagyobb seb a szeménél, de ha kilát mögüle, akkor [nincs akadálya a szereplésének]... a mai napon nem volt még edzés, de lesz egy, úgyhogy remélhetőleg kettejükkel is, vagy esetleg mindhármójukkal számolhatok."

 

Nem volt szép a Masonnel szemben elkövetett belépő, aminek az eredménye sokkal súlyosabb is lehetett volna...

"A pillanat hevében felpattant és ment tovább, az adrenalin hajtja ilyenkor a lábaidat és csak kicsivel ezt követően érzed meg a fájdalmat. Elmondtam a mérkőzést követően, hogy az én bokáim is gyengévé váltak a sok év futballt követően. Mason azonban folytatta tovább, a bírónak viszont egyértelműen büntetnie kellett volna."

 

 

Ennyi mérkőzéssel jelen pillanatban a pihenés és regenerálódás a kulcs?

"Egyértelműen. Fizikailag nehéz kimenni mérkőzés után az edzőpályára és érdemi munkát végezni. Mentálisan talán még fontosabb a regenerálódás. Néhány mérkőzésből át akarsz emelni bizonyos elemeket, a Southampton elleni mérkőzésen pedig rengeteg helyzetet dolgoztunk ki, néhány remek gólt szereztünk, időnként fantasztikus futballt játszottunk, aztán a végén visszaesett a teljesítményünk. Ezt követően vissza kell ülnöd a lóra, ez az, amire szerződtél, amikor aláírtál a Man Unitedhez. Az elmúlt néhány hét vagy mérkőzés... egy ilyen nagy klubnál majdnem minden szezonban az utolsó három, vagy négy mérkőzés lesz a döntő, és erre készen állunk."

 

Ez felettébb izgalmas és ez azt is jelenti, hogy innentől minden mérkőzésnek súlya van...

"Igen. Az egyetlen dolog amit tehetsz, amikor az egésznek a közepében vagy, hogy mindig csak a következő feladatra koncentrálsz. Nem gondolhatsz arra, hogy ezt követően ez fog történni, nem... Egyszerre egy mérkőzés; minden szem a Crystal Palace-ra szegeződik most. A szezon korábbi szakaszában már játszottunk velük, és ott három pontot vesztettünk. Tudjuk, hogy megnehezítik a mérkőzést, úgyhogy le kell porolnunk magunkat és készen kell állnunk a párharcra."

 

Ez a mérkőzésekkel teli időszak megmutatja a keret fontosságát, és semmi kétség afelől, hogy megvannak a játékosaid, akik elkötelezettek a pályára lépés iránt...

"Igen, volt pár kérdőjel a Southampton elleni mérkőzés előtt is. Végül ugyanazon csapat mellett döntöttünk. A keretben mindenki tisztában van vele, hogy értékes és fontos tagja annak akár felmegy a pályára, akár lejön arról... A csapatszellem kiváló. Hallhattad már a játékosokat mikor lejöttek a pályáról, hogyan kiabálnak a pályán lévő társaikhoz, és még azok is edzőként viselkedtek, akik nem kerültek bevetésre, akárcsak én és a stábom! Remek ez a csapaton belüli hangulat."

 

 

Aaron Wan-Bissaka először tér vissza ellenfélként a Selhurst Parkba. Összességében hogyan tudnád értékelni az első Unitedes évét?

"Egy hullámvasúthoz hasonló szezonja és éve volt ugyanúgy, mint mindenkinek. Ennek ellenére ez az első Man Unitedes szezonja és úgy gondolom, hogy nagyon sokat tanult magáról, a klubról és arról, hogy mi szükséges ahhoz, hogy a legmagasabb szinten szerepelj. Remek szezonja volt."

 

Wilf Zaha egyértelműen a csapata talizmánja, akivel együtt is dolgoztál a Cardiff Citynél. Hogyan értékeled őt?

"Nagyon élveztem együtt dolgozni Wilffel a Cardiffnál. Nagyon szerény fiú, mindig edzeni akart, imádja a futballt és természetesen tisztában vagyunk vele, hogy milyen képességeket tud megvillantani, ha pályán van. Nehéz ellene játszani. Ismeri Aaront és Luke-ot is, és bárki is fog ellene megküzdeni, az szemkápráztató párbaj lesz."

 

 

A Palace jelenleg rossz formának 'örvend' ugyan, de a jövő évi Premier League szereplésük már biztonságban van, úgyhogy mondhatjuk azt, hogy a küldetést teljesítették...

"Igen, időről időre megmutatkozik, hogy Roy csapatai remekül szervezettek. Mindig is profi csapat voltak és ő egyike azoknak a menedzsereknek, akiket tisztelni lehet azért, amit a karriere alatt tett. Volt Norvégiában, Finnországban, Svédországban, Svájcban, Dániában és mindig a csúcson volt, úgyhogy őt tényleg csak tisztelni lehet."

 

Ráadásul most lesz 72 éves - el tudod magad képzelni menedzserként ebben a korban?!

"Reménykedjünk benne, de soha nem lehet tudni! A lényeg, hogy ha ilyen sokáig dolgozol, akkor valamit jól csinálsz és azt élvezed is. Amíg élvezed, hogy a futballban dolgozol, akkor továbbadhatod a tudásod, ami fantasztikus. Nagyon örülök neki. Tudom, hogy szeretem a futballt és azt is, hogy élvezem azt, úgyhogy ki tudja!"


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!