Közel a megegyezés Jadon Sancho öt éves szerződésében

Sancho 17 gólt és 17 gólpasszt jegyzett a neve mellett 32 Bundesliga mérkőzést követően az előző szezonban.


A Manchester United közel áll a személyes feltételekben történő megegyezéshez Jadon Sanchóval, elviekben egy öt éves szerződés keretében, míg az átigazolási összeg tekintetében a tárgyalások továbbra is folytatódnak a Borussia Dortmunddal.

 

A Dortmund egyelőre nem hagyott alább a 120 millió eurós igényén (108 millió font) az angol válogatott játékos játékjogáért, de úgy néz ki, hogy alacsonyabb összeget is hajlandóak elfogadni.

 

Ideális esetben a Bundesligában szereplő csapat összesen 100 millió eurót (90 millió fontot) szeretne kapni, hogy abból pótolhassa a 20 éves játékos hiányát - annak ellenére, hogy nem valószínű, hogy ilyen összeget elköltenének egy új igazolásra, így Sancho árának csökkenésében ez is jelentős szempont.

 

 

A Dortmund hasonló tárgyalási taktikát alkalmazott Ousmane Dembele eladásánál, amikor a játékos 2017 augusztusában Barcelonába távozott.

 

Kezdetben érte is 140 millió eurót kértek, ehelyett azonban 105 millió euró lett a végső vételár, amire rájöttek a teljesítménybónuszok is.

 

Sancho 17 gólt és 17 gólpasszt jegyzett a neve mellett 32 Bundesliga mérkőzést követően az előző szezonban.

 

Amennyiben a klubnak nem sikerül Sancho távozását elősegíteni a Dortmundból, a Manchester United Kingsley Coman játékjogát szerezheti meg egy kölcsönszerződés keretében a Bayer Münchentől.

 

Raphael Honigstein a következőket mondta a legutóbbi 'Átigazolási Pletykák' podcastben: "Semmi kétség, hogy hatalmas erősítés lenne a jelenlegi kerethez képest, különösen ha belegondolsz a keret mélységének fontosságára a Unitednál. Az olyan szélsők, akik miatt izgatott lesz a közönség, kicselezi a játékosokat, képes beadni a labdát és emellett gólt is tud szerezni... Ezek pont olyan képességek, amivel Sancho rendelkezik.

 

"Remek statisztikákat láthatunk az előző szezonból egy csupán 20 éves játékostól a gólszerzés és gólpassz adás tekintetében, amiket egy nagy potenciállal rendelkező Dortmundban szerzett. A másik oldalról látni kell, hogy a Dortmund nagyon gondos számításokat akar elvégezni az eladása előtt, pont úgy, ahogy a Leverkusen teszi Havertz tekintetében."

 

 

"A Manchester United hivatalos kommunikációja szerint még mindig csak puhatolózásról van szó. Ez így picit homályos, tekintettel arra, hogy mindkét fél a lehető legjobb üzletet akarja nyélbe ütni. Mindenki felvette a póker arcát és rengeteg blöffölés megy, azonban a Unitednál van most a staféta, hogy annyit mondjon, hogy 'itt a pénz'."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!