Henderson: A világot jelenti számomra a United

Dean Henderson új szerződést írt alá a héten, amely értelmében 2025 nyaráig kötelezte magát a klubhoz, plusz egy éves hosszabbítási opcióval. Interjú.


Dean, gratulálunk az új szerződésedhez a Manchester Uniteddel. Mennyire tölt el izgalommal, hogy elkötelezted magadat a klubhoz?

"Nagyon nagy örömömre szolgál. Ez olyan dolog, amelyért most már évek óta dolgoztam. Nekem csak az volt a dolgom, hogy minden szükséges elemet a helyére tegyek és keményen dolgozzak. Boldogsággal tölt el, hogy most úgy dőlhetek hátra ebben az épületben, hogy előttem van egy új, öt évre szóló aláírt szerződés, opcióval egy hatodik évre. Nagyon örülök."

 

El tudjuk képzelni, hogy mennyire büszke rád a családod is.

"Oh igen, ők tudják azt 14 éves korom és azóta, hogy Manchesterbe költöztem albérletbe, hogy ez az, ahol lenni akarok. Ez számukra is egy különleges nap volt, nekem pedig egészen fenomenális. Egy álom vált valóra."

 

Most nem lehet kétséges, hogy csak és kizárólag a Manchester United felnőtt csapatában való debütálás jár a fejedben. Mit jelentene ez számodra?

"A világot jelentené számomra. Mindent, amit azért tettem, hogy ebben a helyzetben lehessek. Nagyon keményen dolgoztam a színfalak mögött és másik utat kellett választanom ahhoz, hogy ott lehessek, ahol ma állok. Itt ülök, a következő lépésen gondolkozok és természetesen a Manchester Unitedben való bemutatkozás olyan dolog lenne, amelyre nagyon büszke lennék, illetve amelyet soha, de soha nem felejtenék el - amikor eljön! Mindig is trófeákat akartam nyerni ezzel a nagyszerű futball klubbal, én pedig egy nagyon ambiciózus fiatalember vagyok. Annál, hogy ilyen közel kerültem ahhoz, hogy trófeákat nyerhessek a világ legnagyobb klubjával, nehéz lenne jobb dolgot mondani. Remélhetőleg hamarosan sikerülni fog újra visszatérnünk a csúcsra."

 

 

A mai napon azt is ünnepelheted, hogy pályafutásod során először meghívót kaptál az angol felnőtt válogatott keretébe. Már égsz a vágytól, hogy a legmagasabb szinten is képviselhesd hazádat?

"Igen, száz százalékon. Természetesen az angol válogatottban védeni ugyanolyan nagy megtiszteltetés és különleges pillanat lenne számomra, mindig vágyakoztam erre is. Ha lehetőséget kaphatnék erre, az hihetetlenül nagy dolog lenne. Továbbra is keményen fogok dolgozni és akkor biztosan eljön majd az én időm is erre."

 

Mennyire várod, hogy együtt dolgozhass a Manchester United kapusaival?

"Már alig várom, hogy visszatérhessek közéjük, jól ismerem őket. David de Gea lenyűgöző karriert tud maga mögött eddig a klubnál és még nem volt olyan régen, amikor azt mondtam, ha egy napon sikerülne megismételnem az általa bejárt utat, akkor nagyon büszke ember lennék. Úgyhogy az, hogy tőle és a másik két kapustársamtól tanulhatok, nagyszerű lesz. Már nagyon várom."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!