Vörös Ördögök a válogatottakban

Története során másodszorra is útjára indul az UEFA Nemzetek Ligája sorozata, így a következő egy hétben ismételten válogatott mérkőzéseket rendeznek.


A csapatok első két összecsapására szeptember 3. és 8. között kerül majd sor, a Manchester United játékosai pedig számos nemzet válogatottjában érdekeltek lesznek ezekből.

 

Múlt héten Gareth Southgate angol szövetségi kapitány majdnem egy év elteltével ismét keretet hirdetett, amelybe felnőtt pályafutása során először kapott meghívást Mason Greenwood

 

A manchesteri saját nevelésű támadójátékos 2019/2020-as szezonban lőtt 17 találata ezek szerint nem kerülte el a Háromoroszlánosokat irányító egykori kiváló játékos figyelmét sem, így akár már az Izland vagy Dánia elleni selejtezőkön is debütálhat a felnőtt válogatottban.

 

A szintén a Vörös Ördögök akadémiáján nevelkedett Dean Henderson is első válogatottságára hajthat, miután ő is bekerült a Southgate-keretbe.

 

Scott McTominay révén a skót válogatottban is lesz manchesteri érdekeltség, aki majd Izrael és Csehország ellen bizonyíthat.

 

A Finnország és Bulgária ellen készülő 26 fős, bő walesi keretbe meghívta Ryan Giggs szövetségi kapitány Daniel Jamest és Dyal Levittet is.

 

 

Sor fog kerülni olyan összecsapásra is, ahol mindkét nemzet csapatában megtalálható lesz United játékos, amikor Franciaország Stockholmba látogat majd Svédország vendégeként. A világbajnok franciák keretében ott lesz - két év után először - Anthony Martial, aki akár a svéd védelmet ostromolva szembe is kerülhet majd Victor Lindelöffel.

 

A svéd fővárost követően a gallok számára Horvátország következik majd, míg Lindelöfék ismét egy Unitedes játékost soraiban tudó válogatottal, Portugáliával csapnak majd össze.

 

Bruno Fernandes ugyanis nem meglepő módon oszlopos tagja a portugál csapatnak is. Fernando Santos legénysége majd előbb Horvátországban kezd, mielőtt szintén Stockholmban lenne majd jelenésük.

 

2019-ben Portugália hódította el első ízben a Nemzetek Ligája megnyeréséért járó trófeát és a mostani kiírásban is esélyesként kell rájuk tekinteni.

 

Egy másik végső sikerre esélyes csapat Spanyolországé, ahol David de Gea is eséllyel pályázhat arra, hogy Ukrajna és Németország ellen ő védje a Vörösök kapuját.

 

szeptember 3., csütörtök
Németország v Spanyolország (De Gea)
Finnország v Wales (James és Levitt)

szeptember 4., péntek
Skócia (McTominay) v Izrael

szeptember 5., szombat
Izland v Anglia (Henderson és Greenwood)
Portugália v Horvátország (Fernandes)
Svédország (Lindelöf) v Franciaország (Martial)

szeptember 6., vasárnap
Wales (James és Levitt) v Bulgária
Spanyolország (De Gea) v Ukrajna

szeptember 7., hétfő
Csehország v Skócia (McTominay)

szeptember 8., kedd
Dánia v Anglia (Henderson és Greenwood)
Franciaország (Martial) v Horvátország
Svédország (Lindelöf) v Portugália (Fernandes)


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!