Van de Beek: Mindent megteszek majd a csapatért

Donny van de Beek hiszi, hogy játékstílusa nagyszerűen fog illeszkedni a Manchester Unitedbe és már alig várja, hogy segítsen Ole Gunnar Solskjaernak és új csapattársainak abban, hogy számos trófeát nyerjenek közösen a következő években, miután véglegesítették álomátigazolását az Old Traffordra. Interjú.


Donny, üdvözlünk a Manchester Unitednél. Milyen érzés játékoskarriered következő lépcsőfokára lépni?

"Köszönöm. Először is nagyszerű. Karrieremben ez volt a megfelelő pillanat ahhoz, hogy egy ilyen kiváló klubhoz kerüljek. Szerintem nagyon jó döntést hoztam, amikor ehhez a lenyűgöző klubhoz igazoltam. Nem tudom szavakba önteni [hogy mit érzek]. Mindenféle történeteket hallottam a korábbi játékosoktól, köztük Edwintől [van der Sar], a korábbi ügyvezetőnktől és Daley Blindtől, korábbi csapattársamtól és már alig várom, hogy a klub színeiben szerepelhessek."

 

Edwinnek természetesen számtalan története van a klubról. Sokat beszélgettetek a Unitedről, mielőtt meghoztad a döntésedet?

"Igen, beszéltem vele és rengeteg történetet mesélt a klubról és mindenről. Elmondta, hogy milyen nagy klubról van szó és, hogy milyen nagyszerű élményekkel gazdagodott itt."

 

Számos nagyszerű holland játékos örökébe léptél a Manchester Unitednél, úgy mint Robin van Persie és Ruud van Nistelrooy. Inspirálóan hatott rád az ő Unitednél elért teljesítményük, a történetük?

"Igen, a klubnál nagy hagyományuk van a holland játékosoknak. A csapat rengeteg mérkőzését megnéztem, emellett pedig volt egy nagyon jól sikerült találkozóm az edzővel [Ole Gunnar Solskjaer], ez pedig számomra nagyon fontos volt. Beszélgettünk a futballal kapcsolatos dolgokról, a klubról és én mindig a megérzéseim alapján hozok döntéseket, ezek pedig mind nagyon jók voltak mindennel kapcsolatban. Ez nagyon fontos volt."

 

 

Mi az a Unitedben, amely meggyőzött, hogy ez a klub legyen az új otthonod?

"Ha valaki ismer engem és tudja, hogy milyen futballista vagyok, milyen a stílusom, akkor az tudja, hogy játékosként tökéletes kombinációja vagyok a klubnak és ez fordítva is igaz. Ha megnézzük, hogy milyen játékosai vannak a csapatnak, láthatjuk, hogy fiatalok, hasonló életkorúak, mint én és már alig várom, hogy velük együtt játszhassak."

 

Miként írnád körül a játékstílusodat azoknak a United szurkolóknak, akik nem annyira láttak még sokszor a pályán?

"Én egy olyan középpályás vagyok, aki szeret felérni a tizenhatoshoz - befutásokat csinálni, gólokat lőni, gólpasszokat adni. Rengetegszer futok nagy távokat a mérkőzéseken, ez nagy erősségem, így pedig gyakran odaérek az ellenfél tizenhatosához."

 

Gyerekkorodban sok Premier League mérkőzést néztél?

"Igen, persze. Rengeteg holland játékos szerepelt a Premier League-ben, emiatt pedig elég élénken követtem. Ez a világ legerősebb bajnoksága, szóval mindig is imádtam a Premier League-et nézni."

 

Mennyire tölt el izgalommal annak a lehetősége, hogy a Premier League-ben játszhatsz és mennyire jelent ez majd számodra nagy kihívást?

"Minden alkalommal, amikor az emberek a Premier League-ről beszélnek, az biztosan szóba kerül, hogy nagyon erős bajnokság, amelyben nagyon erős a versenyhelyzet. Ezt én is meg fogom tapasztalni. Szeretnék dolgozni a fizikumomon és mindenen, hogy újabb lépést tehessek előre a karrieremben, mert Hollandiában erősnek és jó fizikumúnak számítottam, de ismét fejlődni szeretnék és szeretném a klubot címekhez és trófeákhoz segíteni."

 

Egy nagyon izgalmas egységhez, a középpályásokhoz csatlakozol a klubnál. Mennyire várod, hogy együtt dolgozhass a többi középpályással a Unitednél és tanulhassatok egymástól?

"Rengeteget láttam már őket játszani és nagyon jó játékosok alkotják a középpályát, úgyhogy már alig várom, hogy velük együtt játszhassak. Nagyszerű lesz és nagyon fogom élvezni, hogy ilyen játékosokkal lehetek egy csapatban."

 

Az interjú készítésekor éppen hazád válogatottjával készülsz, de mennyire tölt el izgalommal, hogy Manchesterbe utazz és megismerd az összes csapattársadat?

"Senkit nem ismerek a csapatból, szóval már nagyon-nagyon várom, hogy láthassam őket, találkozhassak és együtt játszhassak velük. Az egyedüli, akit ismerek, Timothy [Fosu-Mensah], akivel még réges-régen együtt játszottunk az Ajax ifjúsági csapatában. Már beszéltem is vele és már kérdezte, 'mikor fogsz jönni? Túl sokat vártál a megérkezéseddel!' [mosolyog] Sokat viccelődik velem, ami jó dolog."

 

 

Mik az emlékeid a 2017-es Európa-liga döntőről, amelyben a United az Ajaxszal csapott össze?

"Igen, mi veletek játszottunk srácok és az a meccs nem a legjobb játékunkat hozta akkor. Az, hogy döntőben lehettünk az Ajaxszal, nagyon különleges volt, de ha odáig eljut az ember, akkor meg is akarja nyerni. Szerintem azon a mérkőzésen nem érdemeltünk győzelmet, a United jobb volt azon a napon. Nagyon csalódottak voltunk, de ilyen a futball, előfordul az ilyesmi."

 

Azért jó tapasztalatot jelenthetett számodra a döntőben való szereplés, emellett pedig sokat játszottál a Bajnokok Ligájában is, tehát sokat megéltél már az európai kupaporondon...

"Igen, sokat volt lehetőségem szerepelni a Bajnokok Ligájában és az Európa-ligában az Ajaxszal és rengeteg tapasztalatot merítettem ezekből az alkalmakból. Ha ilyen típusú meccseken játszhatsz, akkor futballistaként is sokat fejlődhetsz."

 

A koronavírus világjárvány okán március óta nem léphettél pályára tétmérkőzésen. A Premier League szezonja kevesebb, mint három hét múlva kezdetét veszi... már biztosan alig várod, hogy beinduljon az élet és újra a pályán lehess?

"Ez egy nagyon nehéz időszak volt, mert futballistaként, bár edzhetsz, de mérkőzéseket akarsz játszani. Az a legjobb dolog abban, ha az ember futballista, hogy mérkőzéseket játszhat és a holland bajnokság félbeszakítása miatt túl sok idő telt el számomra [játék nélkül]. Mint mondtátok, már nagyon várom, hogy tétmérkőzést játszhassak, alig győzöm kibírni."

 

 

A 34-es számú mezt fogod viselni. El tudnád mondani, hogy miért ezt a számot választottad?

"Igen. Ez egy különleges dolog számomra a barátom, Abdelhak Nouri miatt... talán ismeritek a történetét, szívrohama volt és ő egy nagyon jó barátom. Nagyon közel állok a családjához, a testvére pedig az egyik legjobb barátom és sokat beszélek velük. Úgyhogy ezért döntöttem úgy, hogy az ő mezszámát szeretném viselni és fel akarom idézni a régi, közös emlékeinket."

 

Végül, mit üzennél a United szurkolóknak?

"Remélem hamarosan a stadionban láthatom őket, amikor a koronavírus miatti járványhelyzet azt megengedi. Mindent megteszek majd a klubért és remélem sok trófeát és címet nyerhetünk együtt."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!