Henderson debütált a válogatottban

A Manchester United kapusa az Írország elleni barátságos mérkőzésen mutatkozhatott be.


Dean a Wembley-ben játszott felkészülési meccs szünetében váltotta a Burnley 1-esét, Nick Pope-ot, és őrizte meg portáját a góltól.

 

A 23 éves játékos 3 alkalommal szerepelt a Vörös Ördögök felnőtt csapatában, mióta 2 éves Sheffieldben töltött időszakát követően visszatért az Old Traffordra. Gareth Southgate már tavaly behívta a Háromoroszlánosok keretébe őt, azonban az első számú választás, Jordan Pickford mögött még nem kapott lehetőséget.

 

Ezt megelőzően Henderson végigjárta az angolok korosztályos válogatottjait.

 

 

Harry Maguire-t is büszkeséggel tölthette el az írek elleni fellépése, mivel a nemzeti 11-ben első alkalommal viselhette a kezdősípszótól fogva a kapitányi karszalagot.

 

A United 5-öse ezt a mérföldkövet második válogatottbeli találatával tette emlékezetessé, mikor a 18. percben Harry Winks beadása után a hálóba fejelt.

 

A Dortmund támadója, Jadon Sancho nem sokkal később megnövelte a hazaiak előnyét, majd Dominick Calvert-Lewin a tizenegyespontról szerzett gólt.

 

A Vörös Ördögök harmadik játékosa, Marcus Rashford nem volt ott a pályán, az Everton otthonában összeszedett vállsérülése miatt pedig a következő Nemzetek Ligája-mérkőzéseken sem lehet ott.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!