Ole elégedett a baloldali védő opciókkal

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer értékelte a jelenlegi helyzetet a védelem baloldalát illetően.


A West Bromwich Albion elleni szombati Premier League mérkőzést megelőzően nyilatkozva a norvég menedzser kimondottan nagy dicséretben részesítette azt a három játékost, akiknek a szezon előrehaladtával meg kell harcolniuk majd egymással a baloldali védő posztjáért.

 

Luke Shaw az Everton ellen térdín sérülést szenvedett, de már megkezdte a visszatéréséhez szükséges rehabilitációs foglalkozásokat, míg Alex Telles és Brandon Williams valószínűleg az edzésen nyújtott teljesítményükkel döntötték el egymás között, hogy ki fogja helyettesíteni őt ma este.

 

"Van merítési lehetőségünk a baloldali védő posztján, így nem aggódok emiatt" - kezdte Solskjaer.

 

A United tehát biztosan Shaw nélkül fogadja majd az Old Traffordon a birminghamieket, hiányát pedig valószínűleg meg fogja érezni a csapat a Goodison Parkban nyújtott remek teljesítményét követően, de nem feledkezhetünk el arról sem, hogy sorozatban két mérkőzésen gólpasszt is jegyzett - előbb Anthony Martialnak az Istanbul Basaksehir, majd Bruno Fernandesnek az Everton ellen.

 

 

"Luke nagyon jó formában volt, lendületes volt a játéka és egyre jobb és jobb kezdett lenni" - tette hozzá.

 

"Szerintem láthatóvá vált a fejlődés a játékában, jobban bízik magában és szerintem az utóbbi időben több beadása volt és jobban segítette a támadójátékunkat is."

 

Brazília legutóbbi világbajnoki selejtező mérkőzései során a United új szerzeményével, Alex Tellessel szemben az Atletico Madrid játékosa, Renan Lodi volt az első számú választás a Selecao védelmének baloldalán, de az sem volt biztos, hogy egyáltalán a kispadra leülhet majd, miután egymásnak ellentmondó koronavírus teszteket produkált.

 

"Neki [Telles] eléggé zavaros időszaka van, mióta megérkezett hozzánk. Már volt azóta két válogatott szünet, a PSG ellen remekül bemutatkozva 70 percet töltött a pályán, ami után pedig pozitív lett a koronavírus tesztje. Brazília színeiben nem igazán jutott lehetőséghez."

 

 

Williamsre is potenciális kezdőcsapatbeli tagként lehet tekinteni a Vörös Ördögöknél, miután Ole elárulta, hogy a 20 éves játékos rengeteget dolgozott erőnléti állapota fejlesztésén a válogatott szünet alatt.

 

"Brandon itt volt velünk és nagyon jó edzésmunkát végzett. Kezdem újra azt a Brandont látni, mint aki az előző szezonban berobbant a felnőttek közé, de még ennél is többször szeretnék ennek szemtanúja lenni. Ha továbbra is képes lesz úgy teljesíteni, mint tavaly, akkor rendben lesz, mert képes nagyszerű produkciókra."

 

Williams minden sorozatot figyelembe véve 36 mérkőzésen lépett pályára az előző szezonban, amelyek közül 11 alkalommal kezdő lehetett a Premier League-ben és számottevő játékidőt töltött a pályán a csapat Európa-liga szereplései alkalmával is.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!