Rooney: Ezért választottam a Unitedet

Az angol elmondása szerint érezte, hogy Sir Alex Ferguson csapatával különleges dolgokra hivatott.


A United hivatalos podcast műsorában a klub legtermékenyebb gólvágója felfedte, mi áll annak hátterében, hogy 2004-ben a Newcastle vagy a Chelsea helyett éppen a Vörös Ördögöket választotta.

 

Wayne úgy vélte, még többet hozzátehet a skót menedzser együttesének sikereihez, és bevallotta, Fergie személye az, ami igazán meggyőzte őt – habár első carringtoni edzésén nem a mester, hanem két hosszú ideje szolgáló unitedes legenda számára bizonyította volna rátermettségét.

 

"Egy kicsit arrogánsnak hangozhat, de biztos voltam benne, a Manchester Unitedben valami különlegesnek lehetek a részese" – kezdte a Derby 35 éves ideiglenes menedzsere.

 

"Tudtam, elég jó vagyok ahhoz, hogy fontos szerepem legyen a gárdában, és képes vagyok valami újat nyújtani az alakulatnak."

 

"Fergie-vel akartam együtt dolgozni, és olyan sztárokkal játszani, mint Ryan Giggs, Paul Scholes, Roy Keane vagy Rio Ferdinand, tisztában voltam vele, hol szeretnék focizni."

 

"Jó néhány játékost ismertem a válogatott miatt. Ott volt Rio, Gary Neville, Scholesy és Phil Neville is. De a legfőbb oka annak, hogy az Old Traffordra igazoltam, az az, hogy Ferguson kezei alatt dolgozhassak."

 

 

"Amikor aláírtam, éppen sérült voltam, így nem találkozhattam rögtön a játékosokkal. De amint lejutottam az edzőpályára, elsőként Giggsy és Roy Keane számára akartam megfelelni és megmutatni a képességeimet, nem a menedzsernek."

 

"Furcsának tűnhet, de az ő bizalmuk elnyerése volt a célom. Azt szerettem volna, ha hisznek bennem és elég ügyesnek tartanak, ez volt a legfontosabb. Úgy gondolom, a bemutatkozó meccsemen sikerült is ezt elérnem [Wayne triplázott a Fenerbahce ellen], és nagyon hamar beilleszkedtem."

 

Rooney repülőrajtot vett, első idényében 17 gólt számlált.

 

Ezek között van a 2005 januárjában az Anfielden szerzett győztes találata, egy olyan tett, amellyel könnyen megnyerheti az ember a United-szurkolókat, nem beszélve Giggsről és Keane-ről.

 

Amikor arról kérdezték Wayne-t, aggódott-e a mancsuniak szívének elnyerése miatt, elmondta, törekedett rá, hogy azt nyújtsa a szurkolók felé, amit meglátása szerint tőle elvárnak, és bízott abban, hogy tehetsége által szállítani fogja az ehhez szükséges gólmennyiséget.

 

"Mindig ott motoszkáltak a fejemben a drukkerek" – vallotta be a United egykori kapitánya.

 

"Mindent megtettem a csapatért, mivel a szurkolók ezt látják szívesen, sőt elvárják. Hittem benne, ha keményen dolgozom, a kvalitásaimmal sokra vihetem."

 

"A rengeteg munka volt a kulcs. A magamnak kitűzött célok teljesítése garantálta, hogy a velük való kapcsolatom egyre csak jobb és jobb lehet."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!