Mata: Cavani otthon érzi magát

A spanyol szerint a csatárnak remekül halad a beilleszkedése.


Az uruguayi korábban már nyilatkozott a United hivatalos honlapjának arról, mennyire odavan az őt körülvevő környezetért, és hogy egyre inkább hozzászokik az angliai élethez.

 

A pályán is kezdi felvenni a ritmust, a válogatott szünet előtt az Everton otthonában megszerezte első gólját a United színeiben, legutóbb a West Brom ellen pedig hatékony játékkal szállt be a padról, és úgy tűnik az elkövetkezendő hetekben nagyobb szerep hárulhat rá Solskjaer alakulatában.

 

Juan folyamatosan segít spanyolajkú csapattársának az alkalmazkodásban, és úgy gondolja, az ex-PSG-játékos elégedett jelenlegi helyzetével.

 

Mata arról is gondoskodott, hogy Cavanit ne érje felkészületlenül a szigetországi időjárás.

 

 

"Nagyon örülök, hogy Edinson nálunk kötött ki, remek labdarúgóról van szó, elkötelezett és célratörő" – magyarázta a spanyol.

 

"Edinson egy szerény srác, aki szereti a vidéki tájat. Azt látom, otthonosan érzi magát a vidéki házában. Természetesen figyelmeztettem, hogy mindig hordjon magánál esernyőt, mikor Manchesterben jár, de ne csak egyet. Biztos vagyok benne, hogy beszerzett néhányat! Megfelel számára a mostani hely, ahol él, a családja is boldog."

 

"A nyelv elsajátításában is próbálok neki segíteni" – folytatta a karmester. "Szoktam neki fordítani, de egyre inkább kezd hozzászokni az angolhoz."

 

"Vagyunk páran spanyolul beszélők, de én is szívesen tolmácsolok."

 

"Bízunk benne, hogy ott folytatja a gólgyártást, ahol a Goodison Parkban abbahagyta. Mindenki tisztában van a kvalitásaival, ezért nem is szeretném forszírozni a futball világban elfoglalt helyét."

 

A gólvágó reméli, ott lehet a mai Basaksehir elleni Bajnokok Ligája-összecsapáson, ahogy Mata is, aki a legutóbbi bajnokin újra kezdő volt.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!