Solskjaer: Mi leszünk a frissebbek

Ole Gunnar Solskjaer szerint a Manchester United több felkészülési ideje a Ligakupa elődöntőjére lehetséges, hogy a javukra fog válni a Manchester City elleni mérkőzés kimenetelét tekintve.


A Vörös Ördögök pénteken este az Aston Villat legyőzve pontszámban beérték a listavezető Liverpoolt a Premier League tabelláján, míg a Manchester City-nek egészen vasárnap délutánig kellett várni a Chelsea elleni rangadóra.

 

A Stamford Bridge-en aratott győzelem volt a Kékek első összecsapása egy héten belül - miután a Goodison Parkban nem tudták megrendezni az Everton elleni idegenbeli bajnokijukat a csapaton belüli koronavírus fertőzések miatt.

 

Pep Guardiola együttese ettől függetlenül jó benyomást keltett a fővárosban és három gólos előnyt szereztek ellenállhatatlan kontráiknak köszönhetően, Ole szerint pedig ez mutatja, hogy mennyire kulcsfontosságú tényező is az edzőpályán eltöltött idő mennyisége.

 

"Nos, két olyan csapat fog majd találkozni egymással, amelyek mind a döntőbe akarnak jutni. Nekünk mostanra már négy nap telt el a Villa elleni meccsünk óta, így remélhetőleg mi tudunk a frissebbek lenni" - kezdte Solskjaer kedd reggeli hivatalos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján.

 

"Ez egy nehéz szezon, de szerintem profitálni fogunk az általunk eszközölt rotációból. Amúgy is azt gondoltam, hogy ebben a szezonban rendkívüli fontossága lesz annak, hogy képesek leszünk-e friss erőket bevetni. A City meccsén a Chelsea ellen ez láthatóvá is vált: rengeteg friss játékos, intenzitás és élesség jellemezte őket azt követően, hogy volt egy kis szusszanásnyi idejük."

 

"Ez meg is hozta a várt eredményt és minőségi mérkőzést produkáltak - fizikálisan az egyik legintenzívebb mérkőzés volt a bajnokság idei szezonjában. Nem hiszem, hogy ennek meglepetésül kellene szolgálnia, ugyanis nekik néhány nappal több állt rendelkezésükre a felkészüléshez, mint az ellenfelüknek."

 

"Mindkét csapat célja a továbbjutás lesz. Szerintem a legutóbbi egymás elleni meccs [a decemberi, 0-0-ra végződött manchesteri városi derbi] megmutatta, hogy a két csapat tiszteli egymást. Ők nem igazán törekedtek a labdatartásra a Chelsea ellen, sokkal inkább a kontrákra koncentráltak. Gyors játékosaik vannak az ellentámadásokhoz - természetesen ennek tudatában kell lennünk, ahogyan a labdatartásos játékuk kapcsán is."

 

 

Még élénken élhet a bajnokságban tavaly aratott oda-vissza győzelem Solskjaer fiai emlékében, bár a norvég menedzser elismerte, hogy azokat a mérkőzéseket más, kemény küzdelmeket hozó stílusban nyerték meg.

 

"Én látok fejlődést és néha az eredmény nem tükrözi igazán jól a mérkőzés teljes képét" - tette hozzá.

 

"Néhány kontrából szerzett gólunk azon győzelmek alkalmával lenyűgöző volt."

 

"Amikor idegenben tudtunk nyerni ellenük a bajnokságban, akkor akár 4-5 gólt is szerezhettünk volna 10-15 perc leforgása alatt. Az akkori kontráink páratlanul formásak voltak. De a labdát kevesebbet birtokoltuk és fantasztikusan kellett védekeznünk."

 

Amikor szerdán este a csapatok kisétálnak az Old Trafford gyepére, legutóbbi randevújuk óta csak 25 nap telik el. A United és a City gól nélküli döntetlent ért el a Premier League-ben, amely mérkőzésen nyújtott teljesítményük Solskjaer szerint jobban mutatja azt, hogy miként szeretné csapatát játszatni a 2018-as és 2019-es bajnokcsapat ellen.

 

Bár gól nem született azon a napon, Ole szerint egy érintésnyivel több kockázatvállalással és támadásbeli egyéni villanásokkal ismételten a város vörös fele örülhetett volna.

 

"Szerintem a legutóbbi meccs [a 0-0-s] 50-50-%-os labdabirtoklást és óvatosságot hozott mindkét csapattól."

 

"Ettől függetlenül is előrelépésként éltem meg, hogy sikerült végig meccsben maradnunk. Soha nem lehet tudni, hogy [Guardiola] milyen játékrendszerrel áll fel, de azt biztosra lehet venni, hogy a Manchester City ellen jól kell védekezned."

 

"Nehéz a térfelükön tartani a labdát, ha megszerezték, mert mindig megtalálják a módját, hogy túltöltsenek egyes pályarészeket. Szóval elég bátornak és kompaktnak kell lenned, emellett pedig bíznod kell a játékosaidban. Aztán ha hozzánk kerül a labda, akkor meg kell tartanunk és ki kell játszanunk a letámadásaikat."

 

"Ők az egyik leggyorsabbak a letámadások tekintetében és már nagyon magasan igyekeznek visszaszerezni a labdát. Szerintem nekünk sikerült megtalálnunk az egyensúlyt, de hiányzott belőlünk az X-faktor a legutolsó meccsünkön. Talán mert egy kissé túlzottan óvatosak voltak és sokkal inkább kontrákra rendezkedtek be."

 

"Voltak parázs egymás elleni meccseink és úgy érzem, hogy egyre közelebb és közelebb kerülünk. Az eredményeket viszont néha nehéz befolyásolni."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!