Solskjaer visszavágott Kloppnak

A Unitednek megítélt tizenegyesek számát vonta kérdőre korábban a liverpooliak menedzsere.


Ole Gunnar Solskjaer úgy gondolja, a német edző a játékvezetők befolyásolása miatt hozakodik elő a témával.

 

Jürgen Klopp a Vörösök Southampton elleni vereségét követően rögtön a United büntetőire hivatkozott.

 

"Úgy hallom, a Manchester Unitednek 2 év alatt többet ítéltek meg, mint nekünk 5 és fél év alatt" – mondta Klopp. "Fogalmam sincs, ez az én hibám-e, vagy hogyan történhetett ilyen."

 

Solskjaeréknak az idei szezonban minden sorozatot figyelembe véve 11-szer adatott meg, hogy a mészpontról büntessenek, ebből 6 alkalommal a Premier League-ben, míg Jürgen együttesénél ez a szám 5 – minimális differencia.

 

Ha az Ole érkezése óta eltelt időszakot nézzük, akkor 2018 decemberét követően mostanáig összesen 42 tizenegyest kaptak a manchesteriek, ugyanennyi idő alatt a másik oldalon 19-et fújtak be.

 

 

"Azon aggódnak, hányszor szabálytalankodtak velünk szemben a tizenhatoson belül, viszont én nem számoltam meg, ők hány büntetőt végezhettek el, nekem erre nincs időm" - válaszolt Solskjaer.

 

Klopp nem az egyetlen menedzser, aki szóvá tette mindezt.

 

Frank Lampard a tavalyi FA-kupa elődöntője előtt hivatkozott ugyanerre, Ole pedig úgy véli, ez befolyásolhatta Mike Dean döntését, mikor Anthony Martial Kurt Zouma révén földre került a téglalapon belül.

 

"Nem beszélhetek mások nevében, hogy miért tesznek effajta nyilatkozatokat" – mondta a norvég. "Úgy érzem, tavaly működött ez a stratégia, mikor Frank is ezt hangsúlyozta. Egy jogos tizenegyest nem kaptunk meg akkor."

 

"Szóval talán a bírókra próbálnak hatást gyakorolni ezzel. Nem tudom, de nem is aggódom miatta. Ha szabálytalankodnak a játékosunkkal szemben, akkor nincs miről beszélni."

 

A két fél január 17-én találkozik az Anfielden a bajnokságban.


Goal.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!