Neville: A Unitednak trófeát kell most már nyernie

Miután nem sikerült a Carabao Cup döntőjébe jutnia a csapatnak, Garry Neville úgy véli, hogy a Manchester Unitednak kézzel fogható sikereket kell felmutatnia, ha enyhíteni akarják az Ole Gunnar Solskjaeron levő nyomást.


12 hónap alatt a United már a negyedik elődöntőjét veszíti el sorozatban, Solskjaer azonban visszautasítja azon vádakat, amelyek szerint a játékosai fejben nem tudnak felnőni az utolsó előtti lépés megtételéhez.

 

Neville belátta, hogy 90 percet követően a City jutott tovább megérdemelten már negyedik alkalommal a Ligakupa döntőjébe, amivel baljóslatú üzenetet küldtek a Premier League-ben szereplő riválisaiknak.

 

A Sky Sports riportere szerint Solskjaernak az első adandó alkalommal véget kell vetnie a kupa-mentes időszaknak, ugyanis utoljára 2017-ben tudott felemelni kupát a csapat az Európa-liga győzelmet követően.

 

Neville a Sky Sports-nak a következőket mondta: "Man United szurkolóként el kell mondjam, hogy ma nagyobb elvárásokkal ültem le erre a mérkőzésre, mint jövő hét vasárnap fogok a Liverpool ellenire. Senki nem számított arra, hogy a Man United harcban lehet a bajnoki címért, most viszont volt egy olyan érzésem, hogy nyerhetünk valamit."

 

"A szezon végén Ole már két és fél éve lesz a csapat kispadján, ha pedig két és fél évet követően nem tudsz felmutatni egy trófeát, akkor nőni kezd a nyomás, és ez az egyetlen módja annak, hogy megindítsd a csapatod a sikerek útján."

 

"Jürgen Kloppnak is kupát kellett nyernie, úgyhogy megszerezte a Bajnokok Ligája aranyat. Pep Guardiola megnyerte a Ligakupát, míg Jose Mourinho különböző klubok színeiben is megnyerte a Ligakupát, mert így tudott irányt mutatni a játékosoknak. Szükségük volt valamire, a United pedig most nagyon közel volt egy döntőhöz ezzel a játékkal és ilyen jó formával."

 

 

"Ez veszélyeket hordoz magában. Man United szurkolóként nem mondanám azt, hogy hatalmas problémát jelent nekem, hogy akármilyen formában is van a csapat, nekem a menedzser munkájára kelljen gondolnom, de előbb-utóbb nyomás alá fogják helyezni. Ha elmennek az Anfieldre ezután és kikapnak, az emberek megint csak arra fognak gondolni, hogy a pohár megint félig üres. Ez ilyen könnyen meg tud fordulni."

 

"Az, hogy Ole nem pihenteti a legfőbb játékosait csak azért van, mert négy, öt, vagy hat héttel ezelőtt még az emberek megkérdőjelezték azt, hogy ki fogja-e húzni Ole a szezon végéig, ez a problémája pedig megoldódott. Most, hogy minden remekül halad - mint az elmúlt néhány nap alkalmával is - és ott vagy a tabella élén egy meccsel kevesebbet játszva, elődöntőben a csapattal, persze, hogy mindenki arra gondol, hogy minden fantasztikus, így menedzserként sem mersz nagyokat változtatni."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!