Csapathírek a Burnley meccs előtt

Ole Gunnar Solskjaer újra számíthat Edinson Cavani szolgálataira, amikor a Manchester United kedden este a Burnley vendégeként lép majd pályára a Turf Mooron.


Az uruguayi csatár, aki eddigi négy manchesteri gólját mind idegenben jegyezte, azt követően vált újra bevethetővé, hogy letöltötte három mérkőzésre szóló eltiltását.

 

Mivel a 33 éves játékos a december 29-i, Wolves elleni győztes bajnoki óta nem lépett pályára, így friss erőként lehet rá számítani a hétközi, kulcsfontosságúnak ígérkező elmaradt bajnoki pótláson, ahol egy esetleges győzelemmel a United három ponttal átvehetné a vezetést a Premier League tabelláján a hétvégi, Liverpool elleni szintén idegenbeli szuperrangadót megelőzően.

 

"Edinson az eltiltása ideje alatt is nagyon jó edzésmunkát végzett. Kapott néhány szabadnapot is - nem szabad túl sokat edzeni. Most viszont játékra készen áll" - mondta Solskjaer újságíróknak hivatalos mérkőzés előtti sajtótájékoztatóján.

 

"Ő egy más fajta opciót jelent számunkra. Más csatár, mint Mason [Greenwood], Anthony [Martial] és Marcus [Rashford]. Örömömre szolgál, hogy újra számíthatunk rá és ez az, amiért szerződtettük."

 

"Eddig nagyon jól teljesített. Biztos vagyok benne, hogy nagyon fontos játékos lesz számunkra mostantól a szezon végéig. A szezon második fele holnap este kezdődik."

 

 

Biztató hírekkel szolgált a norvég menedzser arról a kvartettről is, akik játéka a mérkőzésen - amelyet eredetileg szeptemberben, a bajnokság első fordulójában kellett volna megrendezni, de elhalasztották a United európai kupakötelezettségei miatt - kérdéses volt a Watford elleni FA-kupa sikert követően.

 

Eric Bailly-nak nyaksérülés miatt még az első félidő végén el kellett hagynia a pályát az Old Traffordon szombaton este, míg Ole arról mérkőzés utáni sajtótájékoztatóján számolt be, hogy Victor Lindelöf, Luke Shaw és Paul Pogba is erőnléti problémák miatt nem ülhetett le még a kispadra se a Lódarazsak ellen.

 

Mindazonáltal Lindelöf és Shaw hétfőn teljes értékű munkát végeztek az Aon Training Complex-ben a Burnley elleni meccsre való felkészülés jegyében, míg bizonyos mértékig Bailly és Pogba is részt vettek a feladatokban, így arról majd csak később fog döntés születni, hogy számíthat-e rájuk a csapat Kelet-Lancashire-ben.

 

"Igen, ma mindannyian edzettek" - tette hozzá Ole.

 

"Paul és Eric nem tudtak mindenben részt venni, de Luke és Victor igen. Igen mély merítési lehetőségek közül választhatok. Meglátjuk, hogy mi lesz Paullal és Erickkel és hogy holnap számolhatok-e velük."

 

Phil Jones továbbra is sérüléssel bajlódik a keretből, míg pénteken bejelentésre került, hogy a 2020/21-es szezonban egyetlen egy mérkőzésen se szereplő Marcos Rojo és Sergio Romero távozhatnak a csapattól a téli átigazolási időszakban.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!