Ole: Az igazolásaink hosszú távra szólnak, nem gyors megoldások

Ole Gunnar Solskjaer szerint a Manchester United csak olyan játékosokat szerződtet, akik illeszkednek a klub hosszú távú stratégiájába, nem gyors megoldások.


A Vörös Ördögöknél inkább a távozókra fókuszálnak a januári átigazolási időszakban, sem mint az érkezőkre, miután a nyár folyamán olyan játékosokkal erősítették meg keretüket, mint Edinson Cavani, Donny van de Beek és Alex Telles.

 

Az Old Traffordon emellett a fiatalokba is invesztáltak, ugyanis Facundo Pellistri személyében a Penaroltól igazoltak tinédzsert, míg Amad Diallo az októberi bejelentését követően a múlt héten tette át székhelyét az Atalanta együttesétől.

 

Solskjaer hangsúlyozza, hogy átigazolási politikájukban mennyire létfontosságú a klub víziójának átadása a potenciális új szerzeményeknek és hogy minden egyes újonnan érkezőt a klub hosszú távú jövőjének kulcsfontosságú részeként kezelnek.

 

"Ha lehetőséged nyílik beszélni a játékosokkal vagy megismerni a személyiségüket egy egyeztetés során, az nagyon fontos tud lenni" - kezdte a norvég menedzser.

 

"És természetesen mivel mi vagyunk itt, ezért mi tudjuk pontosan azt, hogy hova akarunk eljutni a Manchester Uniteddel. Akarsz-e részese lenni annak az útnak, amely újra sikeressé tesz minket - mindig ez az egyik téma, amelyet érintünk ilyenkor."

 

"Nem a gyors megoldásokat keressük, olyan játékosaink vannak, akiknek hosszú távon szerepet szánunk. Még ha a 33 éves korában érkező Edinson Cavanit említem, ő is része a hosszú távú terveinknek azzal, aki ő valójában, ahogyan beilleszkedett és azért, amit tesz a klubért és a játékostársaiért."

 

 

Solskjaert kérdezték Juan Mata szerződésének helyzetéről is, ugyanis a klub egy éves hosszabbítási opcióval rendelkezik a spanyol játékos szezon végén lejáró megállapodásában.

 

Mata ebben a szezonban csak négy Premier League mérkőzésen volt a kezdőcsapat tagja, legutóbb még novemberben, de Ole szerint a 32 éves világbajnok játékos minden egyes héten kellemes problémákat okoz neki, amikor kiválasztja kezdőjátékosait.

 

"Juan kapcsán minden egyes alkalommal nagyon nehéz meghozni a döntést" - tette hozzá.

 

"Tudjuk, hogy milyen minőséget képvisel. Ha játszik, gólokat szerez, ezt már ebben a szezonban is bizonyította."

 

"De aztán ott vannak más játékosok is, akik szintén átvették a szerepét - Mason jól teljesített abban a pozícióban, most Paul és Juan minden létező módon segíti a társait és a csapatot."

 

"Szóval ez is egyike azon témáknak, amelyek állandóan porondon vannak. Nehéz kihagynom őt a csapatból, de szerencsére jelenleg jó helyzetben vagyunk. A jövőjével kapcsolatban még nem született döntés egyelőre."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!