Mason a tapasztaltabbtól tanul

Edinson Cavani már három hónap alatt is nagy hatást gyakorolt a Manchester Unitedre.


Az uruguayi támadó öt gólja nagyon fontos volt ahhoz, hogy a Vörös Ördögök egyre feljebb tudjanak emelkedni a Premier League tabelláján, de a korábbi Paris Saint-Germain játékos a csapat fiatal támadóit inspirálja professzionalizmusával és hozzáállásával.

 

Mindezt Mason Greenwood állítja, akit láthatóan szárnyai alá vett a legendás 7-es számú mezt viselő tapasztaltabb társa a vasárnapi, Liverpool ellen 3-2-re megnyert FA-kupa rangadón.

 

Greenwood elmondása szerint ő azonnal tudta, hogy Cavani személyében egy olyan játékos érkezett a csapathoz, akitől rengeteget tanulhat, a keret másik, 30 éven felüli tagjai mellett.

 

"Ő egy top csatár, ezt egy másodperccel az ide történt megérkezése után ki lehetett jelenteni vele kapcsolatban" - kezdte Mason a klubmédiának.

 

"Azok, amiket tesz, ahogyan felöltözik, edz, ahogyan viselkedik futballistaként, tényleg mindenben igazán jó."

 

"Nagyban emlékeztet engem Juanra [Mata], aki szintén köztünk van és Nemanjara [Matic] - két igazán profi játékosra. Mindig jó ilyen embereket a csapatodban tudni, mert fiatal játékosként felnézhetsz rájuk és tanulhatsz tőlük."

 

Edi játékának van egy olyan eleme, amely különösen kimagaslik Mason szemében és nem kerülte el a United szurkolók figyelmét sem.

 

 

"Számomra a mozgása az, amely igazán lenyűgöző" - tette hozzá Greenwood.

 

"Soha nem láttam még olyan csatárt, aki ennyit mozgott volna."

 

"Valószínűleg hat-hétszer megcsinálja ugyanazt a mozgást egy mérkőzésen, mint tette azt a Southampton ellen, és minden egyes napon az edzéseken. Két gólt szerzett pontosan ugyanannak köszönhetően azon a mérkőzésen."

 

"Jó látni egy ennyire magas szinten játszó játékost a csapatban, akitől ennyi mindent el lehet lesni."

 

Keddi sajtótájékoztatója keretén belül Ole Gunnar Solskjaert arról kérdezték, szerinte a szezon második felére beindul-e Greenwood szezonja a Liverpool elleni gólja hatására, amelyet megelőzően december eleje óta tartó gólínségben szenvedett.

 

Azt nem szabad elfelejtenünk, hogy a felnőttek közötti bemutatkozó szezonjában a saját nevelésű játékos minden sorozatot figyelembe véve 17 gólt szerzett, de ezt az ütemet várható volt, hogy nem fogja tudni tartani ebben az idényben. Ole azonban hiszi, hogy a csatár különböző módon alkalmazkodik játékával, ebben pedig Cavani is fontos szerepet játszik az edzőpályán.

 

"Szerintem Mason tett lépéseket előre, fejlődött, érettebb és most már fél szezon óta együtt edz Edinson Cavanival" - mondta Ole újságírók kérdésére válaszolva.

 

"Jó szokásokat vesz át és ki az, aki ne tanulna az olyan nagyszerű profiktól, mint ő vagy Bruno Fernandes. Nagyon magabiztos vagyok, hogy Mason jó teljesítményekkel fog előrukkolni, gólokat és asszisztokat fog jegyezni."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!