Ole a csapat jobb oldalának megtalálásában reménykedik

Rengeteg szó esett az utóbbi időszakban a Manchester United jobb oldali támadásvezetéseiről, de a menedzser, Ole Gunnar Solskjaer hiszi, hogy sikerült megtalálniuk a megoldást Aaron Wan-Bissaka és Mason Greenwood személyében.


A fiatal angol játékosok kapcsolata még kiforróban van a szélen, de a jelek hihetetlenül biztatóak azt követően, hogy kedden este az Old Traffordon Premier League rekordot beállítva 9-0-ra legyőzték a Southamptont.

 

Míg Wan-Bissaka támadójátéka egyértelműen fejlődött, addig Greenwood nemrég arról számolt be, hogy miként javult védekezése, amellyel képes hozzájárulni a szélső védők odakerüléséhez az ellenfelek kapuja elé.

 

Aaron a Szentek elleni vezetőgóljával felnőtt pályafutása második találatát jegyezte, amikor Luke Shaw beadására érkezett tökéletes időben a tizenhatoson belülre a hosszú oldalon. Ezáltal ismételten nagy hatékonysággal segítette csapata támadásait és az elmúlt időszakban akár több gólpasszt is feljegyezhettek volna a statisztikusok a neve mellé - például, amikor múlt héten az Arsenal elleni centerezését Edinson Cavani csak kevéssel lőtte a kapu mellé.

 

Bár a gólszerzők közé nem sikerült feliratkoznia, Mason ettől függetlenül is jó benyomást tett a menedzserre. A tinédzser saját nevelés középre tett labdája készítette elő Marcus Rashford gólját, illetve az ő lövése utáni védés előzte meg Scott McTominay lapos lövését, amelyből aztán a Vörös Ördögök hatodik gólja született.

 

"Az évek során már-már tradicionálisan kihívást jelentett számunkra a jobb oldali támadásvezetés" - magyarázta Ole a meggyőző kedd esti győzelmüket követően.

 

"Antonio [Valencia] távozásával nem találtuk meg azt a jobb oldali középpályást és védőt, aki betölthette volna ezt az űrt, de Aaron egyre jobbá válik."

 

"Azt gondolom, hogy Mason remek teljesítményt nyújtott, még ha nem is volt eredményes. Szóval ketten nagyszerű jobb oldalt alkothatnak."

 

 

Az ellenkező oldalon az igen ihletett formában játszó Shaw fel-alá száguldozott amíg a pályán volt és többször is igen okosan játszott össze Rashforddal. Sokat elárul a kettejükben rejlő potenciálról és veszélyességi faktorról, hogy Shaw úgy jegyzett két gólpasszt, hogy a szünetben lecserélték.

 

"Luke nagyon-nagyon jól játszott" - tette hozzá a norvég menedzser.

 

"Természetesen ott van nekünk Alex Telles is, aki szintén képes azon a poszton szerepelni és szintén jól játszik, de Luke kitűnik azzal, amilyen stílusban, intenzitással, sebességgel jelenleg teljesít."

 

"Úgy éreztük az előtte megnyílt területek miatt, hogy ha ugyanúgy játszik tovább a második félidőben, mint az elsőben, akkor azzal egy esetleges sérülést kockáztatunk az esetében. Emellett volt is néhány olyan játékosunk, akiket szerettünk volna a pályára küldeni."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!