Óvakodj a korábbi Vörös Ördögtől

A Manchester United legendája, Paul Scholes arra figyelmeztette a Vörös Ördögöket, hogy figyeljenek oda a Real Sociedad szélsőjére, Adnan Januzajra a csütörtöki Európa-liga találkozón.


Januzaj profi karrierje a Unitednél kezdődött. A belga játékos 63 találkozón léphetett pályára, mint a Vörös Ördögök játékosa, ezeken a mérkőzéseken pedig 5 találatot jegyzett, mielőtt 2017-ben távozott a klubtól.

 

Bár Scholes sosem játszott együtt Januzajjal, mégis jól emlékszik Adnan debütálására a klubban és úgy emlékszik, hogy a belgában megvan minden képesség, amivel veszélyeztetheti egykori klubja nemzetközi szereplését.

 

"Igen, rendkívül tehetséges gyerek volt" - mondta Scholesy. "Első visszavonulásomkor 6 hónapig voltam Warren Joyce mellett az utánpótlásoknál és kétség nem fér hozzá, hogy a srác tehetséges volt. Még mindig jelen van az európai fociban és nagyon jól megy neki a Sociedadnál. Jót tett neki ez a váltás."

 

Amikor először pályára léphetett a felnőtt csapatban látszott rajta, hogy megvan benne minden képesség, ami szükséges a csapat számára, de valamiért mégsem sikerült neki megszilárdítani helyét a nagyok között és távoznia kellett, és figyelni kell rá csütörtökön.

 

 

"Adnan nagyszerű képességekkel rendelkezik és remek bal lába van, simán el tud húzni a védője mellett és gólokat szerezhet vagy gólpasszokat adhat. Vigyáznunk kell vele. Örülök, hogy jól alakultak a dolgai, remek ember és megérdemli, kiváló a hozzáállása. Remélem ezt a találkozót leszámítva jól alakulnak a dolgai a baszkoknál."

 

A spanyol bajnokságban 21 találkozón két gólt szerzett eddig a belga játékos és pályán nyújtott teljesítményével hozzájárult ahhoz, hogy a Sociedad egy időben még a tabella élén is állt. Azóta a csapat visszaesett már a bajnoki tabella 5. helyére és némi formahanyatlás látszik a csapaton. Emiatt, illetve azért, mert a spanyol csapatnak a hazai Európa-liga találkozóját is idegenben kell lejátszania Scholes úgy gondolja, hogy a United az egyértelmű favoritja a mérkőzésnek.

 

A kétszeres Bajnokok Ligája győztes játékos véleménye szerint Solskjaer csapata a sorozat megnyerésére is esélyes annak ellenére is, hogy a mostani legjobb 32 csapat között ott vannak más PL csapatok is, vagy akár a Milan, az Ajax, vagy a Benfica is.

 

"Manapság nem sok spanyol focit látok, de azt tudom, hogy a Real Sociedad remekül kezdte a szezont, egy ideig vezették is a bajnokságot. A formájuk most egy kicsit visszaesett, így kettő győzelmet várok a Unitedtől. Torinóban fogjuk játszani az első mérkőzést, ami egy remek város, remek pálya. Arra számítok, hogy a United győzni fog, de nem lesz könnyű."

 

A United legendájának keserédes emlékei vannak Torinóról, gondoljunk csak vissza a Vörös Ördögök 1999-es BL szezonjára. Bár nem az Allianz Stadionban, de a '99-es szezonban a United játszott a Juve stadionjában, amely találkozón 2-0-ra vezettek az olaszok, de mint tudjuk a United végül kiegyenlített a rendes játékidőben és a hosszabbításban pedig megszerezte a továbbjutást érő győzelmet is.

 

"Roy Keane szépítő góljára, vagy a sárga lapomra gondolsz?" - kérdezte Scholes. "Én csak Roy góljára emlékszem. Remek idők voltak. Nyilvánvalóan csalódott voltam, hogy a döntőben nem léphettem pályára, de nagyszerű emlékeim vannak Torinóról."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!