Woodward választhatja ki az utódját?

A Manchester United legutóbbi három ügyvezető igazgatói kinevezése házon belülről történt és úgy tudni, hogy Ed Woodward maga választhatja ki utódját, mielőtt távozna a klubtól.


A Manchester Evening News értesülései szerint Woodward lehet a királycsináló azáltal, hogy a klubnál eltöltött 16 évének legnagyobb és legfontosabb döntését meghozva kiválaszthatja utódját.

 

A United legutóbbi három ügyvezető igazgatója - Woodward, David Gill és Peter Kenyon - mind házon belülről kerültek kinevezésre. A klub operatív igazgatója, Richard Arnold, 2007-ben került az Old Traffordra és ugyanazt a pozíciót tölti be, mint Woodward, mielőtt 2013-ban ténylegesen is ügyvezető igazgatóvá avanzsált.

 

Ed Woodward és David Gill

 

Cliff Batty 2013-ban lett a klub pénzügyi igazgatója és mulatságos módon hasonlóságuk miatt gyakran összetévesztik a klub társtulajdonosával, Joel Glazerrel.

 

A United futballal kapcsolatos szervezeti kiegészülésének köszönhetően a nyári átigazolási időszakban már John Murtough sportigazgató lesz a kapcsolódási pont, Woodward helyett. Matt Judge, aki öt éven keresztül segédkezett Woodwardnak az átigazolási egyezkedések során az elmúlt két évben már egyedül intézte ezeket az ügyeket, amely megnyilvánul a szintén nemrég történt titulus váltásában is, ugyanis azóta átigazolásokért felelős sportigazgatói közvetítő a beosztása.

 

Hírforrások szerint a United berkein belül sokan "csalódottak" Woodward távozása miatt és sokkolta őket a bejelentés időzítése. Bár Woodwardot nyilatkozatában gyakorlatilag felnyársalta az UEFA elnöke, Alexander Ceferin a Szuperliga létrejöttében játszott szerepe miatt, számos hírforrás szerint Woodward pont hogy a koncepció ellen volt és gyakorlatilag 'elvitte a balhét a Glazerek helyett'.

 

Ettől függetlenül sokan még mindig szkeptikusak ezzel a narratívával kapcsolatban, figyelembe véve Woodward összefonódását a Glazerekkel, akikkel azóta áll kapcsolatban, hogy 2005-ben tanácsadóként működött közre a United átvételében. Úgy tudni, hogy Woodward bizalmasainak elárulta, 'alábecsülte' a szakadár ligával kapcsolatos szurkolói ellenállás lehetséges mértékét és elismerte, hogy hibázott.

 

Woodward már állítólag azt is fontolóra vette, hogy már a mostani szezon végével leköszönjön a Unitedtől, a tavaly januári, Cheshire-i otthonát ért szurkolói támadás óta pedig közel sem volt annyit jelen a klub eseményein, mint korábban.

 

Ed Woodward és Richard Arnold

 

Arnold és Woodward a Bristoli Egyetemen találkoztak a '90-es évek elején, Arnoldnak pedig már olyan feladatai voltak a klubnál, mint hogy találjon új szponzort a United edzőközpontjának és edzőmezének, az Aon 8 évre szóló szerződése ugyanis a nyáron lejár.

 

A Chevrolet-vel szintén lejáró mezszponzori szerződés értelmében új autóipari szponzor kapcsán is a piacon mozog a United, a következő szezontól ugyanis a TeamViewer felirat virít majd a Vörös Ördögök mezén.

 

A United még nem jelentette be a szerződéshosszabbítást a menedzserrel, Ole Gunnar Solskjaerral sem, aki a jelenlegi megállapodása utolsó évébe lép a nyáron. Úgy tudni, semmi jele nincs annak, hogy a norvég szakember pozíciója veszélyben lenne a csapat kispadján, miután a United jelenleg második helyen áll a Premier League-ben, az AS Roma ellen pedig Európa-liga elődöntőben lesznek érdekeltek.


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!