Hivatalos: Bailly hosszabbított

A Manchester United védője, Eric Bailly ambiciózus terveinek adott hangot, miután új szerződést írt alá az Old Traffordon.


Az elefántcsontparti válogatott játékos elárulta, nem igazán kellett sokat gondolkodnia, mielőtt aláírta volna 2024 júniusig szóló szerződését, amelyet a klub opcionálisan további egy évvel meghosszabbíthat. Célja, hogy sérülésmentes maradjon, magasba emelhesse az Európa-liga megnyeréséért járó trófeát és a lehető legnagyobb lendülettel vágjanak bele a 2021/22-es szezon bajnoki címéért folyó versenyfutásba.

 

"Nagyon boldog vagyok" - kezdte a klubmédiának.

 

"Ez egy olyan döntés volt, amin nem kellett gondolkodnom, mert imádom ezt a klubot és nagyon szeretek a Manchester Unitedben játszani. Boldog vagyok, ahogyan a családom is, szóval minden nagyszerű. Mostanra a sérülésekkel teli időszakom a múlté, egészséges vagyok és jól érzem magamat, csak ennyi számít. Egy új szerződés olyan, mint egy új kihívás, én pedig készen állok erre."

 

A 2016-ban, a Villarreal együttesétől érkezett középhátvéd elfogadja, hogy minden játékosnak fontos az, hogy a pályán kívül is stabil lábakon álljon azáltal, hogy jövője rendezve van és nagy elégedettséggel tölti el, hogy élvezi a menedzser és az edzői stáb bizalmát.

 

"Ez az, amiért azt mondom, hogy az új szerződés mutatja a belém vetett bizalmat - az edzőét, a stábét, a játékosokét és ez számomra nagyon fontos. Ezek is nagyban hozzájárultak ahhoz, hogy a klubnál maradás mellett döntöttem."

 

 

A 27 éves bekk 2017-ben Európa-ligát nyert a Vörös Ördögök színeiben, a héten pedig már a sorozat idei kiírásának elődöntőjére készülhetnek, ahol az AS Roma elleni párharc első felvonását az Old Traffordon rendezik majd csütörtökön.

 

"Számomra egy álommal ér fel, hogy itt lehetek" - tette hozzá Bailly.

 

"Ez már az ötödik szezonom és remélem, hogy még sokáig itt lehetek."

 

"Jó helyzetben vagyunk. Még állunk az Európa-ligában, másodikak vagyunk a bajnokságban, ez pedig nagyon jó. Abban reménykedünk, hogy megnyerhetjük ezt a trófeát [Európa-liga] - ez nagyon fontos lenne számunkra és a szurkolóknak is ebben a szezonban. Szeretnék jól zárni az idényt a Premier League-ben is és biztos vagyok benne, hogy ez sikerülni is fog."

 

"Remélem, hogy játékra készen fogok állni, nem fogok megsérülni és elég erős leszek ahhoz, hogy segíthessek a szezon befejezésében. Remélem megnyerjük az Európa-ligát az idei szezonban. A következő idényben több kihívás vár majd ránk - remélhetőleg a Bajnokok Ligája - és számomra az a legfőbb álom, hogy megnyerjük a Premier League-et. Ez a legnagyobb álom számomra."

 

Amikor arról kérdezték, szerinte a Vörös Ördögök harcban állhatnak-e az aranyéremért a következő bajnoki kiírásban, így válaszolt:

"Én hiszek benne. Hiszek a csapattársaimban. Mi egy jó és fiatal csapat vagyunk. A csapat szeretne fejlődni, ez pedig nagyon fontos dolog a következő szezonra nézve."

 

Ole Gunnar Solskjaer így folytatta:

"Örömömre szolgál, hogy Eric aláírta új szerződését. Ő még mindig tanul és folyamatosan fejlődik az itt dolgozó edzők kezei alatt."

 

"Mióta én vagyok a klub menedzsere, Eric robosztusabbá vált és továbbra is fontos tagja lesz a csapatunk keretének."

 

"Fantasztikus sebességgel van megáldva, nagyszerűen időzíti a becsúszásait és rendelkezik a kellő agresszióval is, amire középhátvédként nagyon nagy szüksége is van. Ő egy nagyon népszerű tagja a csapatunknak, mi pedig már nagyon várjuk, hogy a továbbiakban is együtt dolgozhassunk vele."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!