Matic sikerre éhes

Nemanja Matic szeretné megszerezni első trófeáját a Manchester United színeiben, miután csapata bejutott az Európa-liga fináléjába csütörtök este az AS Roma elleni mérkőzést követően.


A szerb középpályás a Róma elleni találkozó második félidejében lépett pályára annak érdekében, hogy stabilizálják a csapat védekezését és a United bejusson az Európa-liga döntőjébe. Bár a találkozót végül az olasz csapat nyerte 3-2-re, a végén mégis a Vörös Ördögök örülhettek, mivel 8-5-ös összesítéssel ők utazhatnak a gdanski fináléra.

 

"Nagyon fontosnak tartom, hogy bejutottunk a döntőbe, mivel a Manchester United csapatának trófeákat kell nyernie, ezért kell játszanunk" - hangsúlyozta Matic a klubmédiának adott interjújában. "Tudjuk, hogy nagyon kemény mérkőzésre számíthatunk a Villarreal ellen és a találkozó első percétől kezdve koncentrálnunk kell az utolsó pillanatig. Meg kell mutatnunk, hogy mire vagyunk képesek valójában. Nem elég, hogy a döntőben játszhatunk, hanem haza kell hoznunk az Old Traffordra a trófeát, ami a győztesnek jár. Mindent megteszünk ezért."

 

Matic 2017 nyarán csatlakozott a csapathoz nem sokkal azután, hogy a United Jose Mourinho irányításával megnyerte a második számú európai sorozatot. A szerb középpályásnak ez lehetne az első trófeája a csapattal, így alig várja, hogy lehetősége legyen megtenni mindent a győzelemért.

 

"Nagyon vágyom arra, hogy megnyerjük ezt a trófeát" - mondta a középpályás Stewart Gardnernek. "Nem gondoltam, hogy ennyit kell várnom egy trófea megnyerésére, de most itt a lehetőség előttünk. Nem lesz könnyű, mint mondtam koncentrálnunk kell, de remélem, hogy a mérkőzés végén mi örülhetünk majd és a magasba emelhetem a trófeát."

 

 

Az olasz fővárosban Edinson Cavani és David de Gea kiemelkedően teljesítettek az összecsapáson. A United kapusa egyik bravúr után húzta ki a másikat a farzsebéből.

 

"David csodálatos volt" - mondta Nemanja. "Nem számoltam, de legalább 5-6 alkalommal mentett meg minket góltól. Megmutatta, hogy milyen magas szinten képes teljesíteni. Edinson is. Örülök, hogy ilyen játékosok, ilyen karakterek vannak a csapatban. A fiatalabbak tanulhatnak tőle és ez fontos. A teljesítményükön nem lepődtem meg, mert mindenki tudja, hogy világklasszis játékosok."

 

A Liverpool elleni találkozó elhalasztása miatt a Unitednek most 9 nap alatt 4 meccset is játszania kell. A soron következő találkozó pedig Birminghamben lesz az Aston Villa ellen.

 

"Mint azt mindenki tudja, nehéz menetrend vár ránk. Kétnaponta lesznek mérkőzéseink, de ez ellen nem tehetünk semmit. Koncentráltnak kell lennünk és készen kell állnunk a gyors regenerálódásra. Összességében nézve még 20 napig profinak kell lennünk, de aki a Manchester Unitedben játszik, annak tisztában kell lennie azzal, hogy futószalagon jönnek a mérkőzések és mindig készen kell állni a következőre. Mi pedig úgy gondoljuk, hogy készen állunk."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!