Ole: Nekem a United a prioritás, nem a Liverpool

Ole Gunnar Solskjaer elmondása szerint számára a Manchester United jelenti a prioritást, nem a Liverpool, miután kedden felforgatott összeállítású csapattal szenvedtek vereséget a Leicester City-től.


A 10 helyen is megváltoztatott kezdőcsapattal felálló hazai csapat 2-1-es vereséget szenvedett a Rókáktól az Old Traffordon, ugyanis csak a gólszerző, Mason Greenwood maradt hírmondónak az Aston Villa ellen vasárnap 3-1-re diadalmaskodó csapatból.

 

A Vörös Ördögök nyolc nap alatt negyedik mérkőzésükön az ősi rivális Liverpoolt fogadják majd csütörtökön este, amelyet Jürgen Klopp legénysége 4 fordulóval a szezon vége előtt úgy várhat, hogy 7 pontra vannak a Bajnokok Ligája indulást jelentő helyektől.

 

Amikor arról kérdezték, számított-e valamilyen reakcióra a történtek után a Liverpooltól, Solskjaer így felelt:

"Az én feladatom az, hogy a Manchester Uniteddel foglalkozzak és a Manchester United szurkolókkal törődjek."

 

"Hogy mit gondolnak a csapatomról, mit akarnak a csapatomtól és hogy egységbe kovácsolódjunk annak érdekében, hogy megmutassuk, miről is szól a Manchester United."

 

A Liverpool menedzsere, Jürgen Klopp elmondta, ha hasonló kihívás előtt állt volna, mint a Manchester United kispadján ülő kollégája, ő is hasonló léptékű változtatások mellett döntött volna kezdőcsapatát illetően.

 

 

A csütörtök esti mérkőzést megelőző hivatalos sajtótájékoztatóján a német menedzser "bűnként" jellemezte azt, hogy a Unitednek rövid idő alatt mennyi mérkőzést kell játszania.

 

"Olyan kezdőcsapatuk volt, amilyenre számítottam. Nem pontosan az volt a névsor, akikre számítottam, de tudtam, hogy változtatásokat kell majd eszközölnie" - mondta Klopp.

 

"Előtte vasárnap játszottak. Vasárnap-kedd-csütörtök - már 500 alkalommal elmondtam, hogy minden ami történt, és ami a vasárnapi tüntetésekhez vezetett a Manchester Unitednél, illetve az, hogy vasárnap-kedd-csütörtök ritmusban kell játszaniuk, egy bűn. Pontosan az."

 

"De ez nem Ole és a játékosok hibája. Nekem az volt a kérdésem saját magam felé: 'én hasonlóan cselekednék? Igen'. Ez szükséges. Így kellett tenni."

 

"A szezon késői részén járunk, mindegyik játékos rengeteg mérkőzést játszott már. A United bejutott az Európa-liga döntőjébe, ami azt jelenti, hogy rendkívül sok meccset játszottak, most pedig itt van egy vasárnap-kedd-csütörtök kombináció. Ez nem lehetséges."

 

"A Premier League magyarázata erre az volt, hogy egyetlen másik csapat sem szenvedhet a Manchesterben történtek (tüntetés) miatt. Pedig azt kell hogy mondjam, hogy a dolog nem igazán jól sült el a West Ham és a Liverpool szempontjából se."

 

"Ebben az esetben azt gondolom, hogy másként kellett volna cselekedniük, de mi már hozzászoktunk, hogy a dolgok nem a mi érdekünk szerint zajlanak és elfogadjuk."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Liverpool

Premier League, 34. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!