Matic felkészült az ősi riválisból

Nemanja Matic nagyon várja a Manchester United Liverpool elleni találkozóját, hiszen ma este az ősi rivális látogat az Old Traffordra, hogy pótolják a 34. fordulóban elhalasztott meccsüket.


Jürgen Klopp csapata ellen magyar idő szerint 21:15-kor kezdődik az összecsapás. A United pedig arra törekszik, hogy a Leicester elleni vereséget követően visszatérjen a győzelmek útjára, mivel szeretnék a bajnokságot a lehető legjobban és legszebben befejezni, valamint még ott van a közelgő Európa-liga döntője is számukra a Villarreal ellen.

 

Matic, aki a Vörös Ördögök csapatkapitánya volt a Rókák elleni vereség alkalmával, már alig várja a Pool elleni rivalizálás következő fejezetét, valamint hangsúlyozta, hogy az ősi rivális elleni találkozó mindenki számára rendkívül fontos.

 

"Ez a legnagyobb derbi Angliában, de talán az egész világon is csak néhány párosítással hasonlítható össze, például a Real Madrid - Barcelona elleni meccseivel. Úgy gondolom, hogy ez a mérkőzés a legfontosabb mindig az angol sorozatokban a játékosoknak is, valamint a United és a Liverpool szurkolóinak is."

 

A mai mérkőzés már a 3. összecsapása lesz a feleknek ebben a szezonban. Az Anfielden egy gól nélküli döntetlent játszottak a csapatok, majd az FA-kupában az Old Traffordon egy 3-2-es United győzelem született. Mivel alapjaiban véve a két sorozat nagyon különböző, így a szerb középpályás szerint nehéz lenne megmondani, hogy mi várható az esti mérkőzésen. Azt viszont elismerte, hogy mindkét fél szurkolói felől nagyok az elvárások.

 

 

"Nehéz megmondani, hogy mi lesz, de igazság szerint nem is szeretek jósolgatni. Amiben biztos vagyok az az, hogy mindent megtesznek majd a győzelemért, de az is biztos, hogy óvatosak lesznek, mert most nem állnak túl fényes helyen a bajnoki tabellán. Nem gondolom, hogy kinyílnak, kemény játékra számítok ellenük. Ez a Premier League, semmit sem lehet előre tudni."

 

A ma esti mérkőzés lefújását követően véget ér egy rendkívül nehéz szakasz a United számára, amelyben rendhagyóan sűrűn követték egymást a mérkőzések. A Vörös Ördögöknek ezt követően 5 napos pihenő következik, hogy felkészüljenek a Fulham fogadására. Matic szerint azonban az öltözőben most nem a fáradtság a téma, hanem az, hogy mindenki meg akarja mutatni a legjobbját a Liverpool ellen.

 

"A mai este után lesz 3-4 napunk is talán a pihenésre. De most inkább az foglalkoztat mindenkit, hogy a Liverpool ellen megmutassuk mire is vagyunk képesek. Minden második nap játszani nem könnyű és nem is szokás. Háromnaponta már inkább. De készen állunk és mindent megteszünk a Liverpool ellen, mert ez a legfontosabb mérkőzés mindenki számára."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Liverpool

Premier League, 34. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!