Henderson is kihagyja az Európa-bajnokságot

A Manchester United kapusa csípőproblémája miatt kihagyja az Európa-bajnokság hátralévő részét.


A Vörös Ördögök saját nevelésű hálóőre kimaradt az angol válogatott keretéből a horvátok ellen 1-0-ra megnyert találkozón, azonban akkor még csupán elővigyázatosságból. Hétfőn viszont nem edzett társaival és végül az a döntés született, hogy visszatér a Manchester Unitedbe orvosi vizsgálatra és rehabilitációra.

 

Már azt is bejelentették, hogy Aaron Ramsdale lép a helyére a kontinensviadalon.

 

"Henderson csípőproblémája miatt csak korlátozottan tud edzést végezni, ami akadályozza a tornán való szereplését is. Az UEFA szabályai szerint egészségügyi okok miatt a csapatok bármikor cserélhetik kapusukat. Dean most visszatér klubjához, hogy felmérjék az állapotát és megkezdje a rehabilitációját, hogy a 2021/22-es szezonra már egészséges legyen."

 

 

"Ramsdale tagja volt Gareth Southgate csapatának még a 26 fős keret kihirdetése előtt és átveszi Henderson helyét az Európa-bajnokságon, természetesen betartva a COVID szabályok miatti rendelkezéseket és teszteléseket."

 

Sam Johnstone, aki szintén a United Akadémiáján nevelkedett a hírek szerint előlép és az angolok Skócia elleni találkozóján ő védi majd a Háromoroszlánosok kapuját a Wembleyben.

 

Henderson kiesése azt jelenti, hogy ismét 11 United játékos szerepel a válogatottakban az Európa-bajnokságon, mivel Diogo Dalot csatlakozott a portugál nemzeti tizenegyhez. Sőt, kis időre vele még 12 Vörös Ördög szerepelt a válogatottakban.

 

Gareth Southgate csapatában jelenleg pedig 3 United játékos maradt, ők Harry Maguire, Luke Shaw és Marcus Rashford.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!