Matic: A fiataloknak meg kell ragadni a lehetőséget

Nemanja Matic arra biztatja a jelenleg a felnőtt csapattal készülő fiatalokat, hogy a lehető legjobban próbálják meg kihasználni az adódó lehetőségeket a felkészülési időszakban.


A csapat egy része hét elején tért vissza Carringtonba és mivel többen még az Európa-bajnokságon vesznek részt, valamint szabadságukat töltik számos fiatal játékos kapott lehetőséget arra, hogy a felnőtt csapat tagjaival készülhessen.

 

Tahith Chong, Ethan Galbraith, James Garner, Joe Hugill, Dylan Lewitt, Facundo Pellistri és Teden Mengi is részt vettek az edzéseken és persze Anthony Elanga és Shola Shoretire sem maradhatott ki.

 

A rutinos középpályás szerint a fiataloknak nem szabad figyelmen kívül hagyniuk, hogy ez hatalmas lehetőség megmutatni magukat, még akkor is, ha most csak az edzéseken és néhány barátságos találkozón tehetik majd meg ezt.

 

"Annyi mindent láttam már a futballban. Van egy játékos, aki minden nap ott van, de nem emlékszel rá, aztán jön egy barátságos meccs és mindenki felfigyel rá. A menedzser elkezd tervezni vele és akár egy nap alatt megváltozhat minden körülötte."

 

 

"Manapság persze nem elég az, hogy játszottál egy jó meccset, az edzéseken is ki kell emelkedned. Dolgozni kell és ki kell érdemelni a lehetőséget, erre pedig a fiataloknak most lehetősége lesz. Vannak közöttük nagyon tehetséges srácok, néhányan már játszottak is köztünk a felnőtt csapatban és van, aki pedig kölcsönben volt, hogy tapasztalatokat szerezzen. Jó dolog látni a fejlődésüket, hiszen amikor még ide igazoltam szinte gyerekek voltak, mostanra meg már komoly férfiak lettek."

 

"Örülök, hogy láthattam őket felnőni. Számukra most az a fontos, hogy jól használják ki azt az időt, amit a felnőtt csapatnál tölthetnek és éljenek a lehetőségekkel. Tisztában kell lenniük azzal, hogy rengeteg olyan játékos van a világon, aki örömmel venne részt a Manchester United felnőtt csapatával egy edzésen és nekik pedig most megadatott a lehetőség."

 

"Öröm azt látni, hogy mennyire motiváltak és, hogy milyen keményen edzenek. Élvezem, hogy köztük lehetek."

 

A 32 éves játékos elmondta, hogy örül annak is, hogy a csapat számára most megfelelő mennyiségű idő áll rendelkezésre a felkészülésre és nem kell egyből a következő szezonra ugrani, mint a 2020/21-es idényben.

 

"Egy nehéz szezon után mindig fontos, hogy a csapat tagjai felépüljenek, pihenjenek, aztán pedig legyen nagyjából egy hónap arra, hogy felkészüljünk a következő idényre. Hosszú lesz a következő szezon és fontos, hogy megfelelően felkészüljünk rá."

 

"Tudjuk, hogy azoknak a srácoknak, akik ott vannak, vagy voltak az Európa-bajnokságon kicsit kevesebb idejük lesz pihenni és felkészülni, de ezzel mindenki tisztában van, hogy alkalmazkodni kell a dolgokhoz."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!