Hogyan használta ki Matic a nyári szünetet

Nemanja Matic, a Manchester United középpályása elárulta, hogy miután majd visszavonul szeretne edzői munkát végezni.


A 32 éves játékos egyike azoknak, akik már a héten visszatértek Manchesterbe és elkezdték a felkészülési munkálatokat a következő szezonra. A szerb középpályás egy interjúban azt is elárulta, hogy még nem tervezi szögre akasztani a stoplist, bár 2020-ban a válogatottságot már lemondta. Az így keletkezett szabadidejét pedig úgy kamatoztatta, hogy az UEFA "B" licencéhez szükséges ismereteit bővítette, ez pedig már az aktív pályafutását követő tervének megvalósítását szolgálja.

 

Júniusban az Instagramján már bejelentette, hogy megszerezte az edzői képesítést és az így szerzett tapasztalatok nagyban segítettek számára más szemszögből is szemlélni a játékot.

 

"Bevallom azt hittem, hogy sokkal könnyebb lesz, de nehezebb volt, mint amire számítottam" - mondta Nemanja. "Minden nap öt-hat órás tanfolyamok voltak. Aki focizik hajlamos azt gondolni, hogy mindent tud erről a sportról, de volt néhány érdekes és új dolog. Edzőnek lenni teljesen más jellegű munka, mint játékosnak."

 

"Élvezem jelenleg a játék minden pillanatát, de ahogy azt sokan tudják úgy döntöttem, hogy ha majd befejeztem az aktív pályafutásomat, akkor edző szeretnék lenni. Ehhez az első lépés volt a "B"-s jogosítvány megszerzése, jövőre pedig jöhet az "A"."

 

 

Matic szerződése 2023. június végéig szól a Manchester Uniteddel és elmondása szerint a mai napig rengeteg ajánlatot kap más klubok részéről. Erőnlétéről az is árulkodik, hogy korához képest sok, összesen 36 mérkőzésen lépett pályára. A szerb középpályás ugyanakkor azt is elmondta, hogy mielőtt bármilyen ajánlatot fontolóra venne a későbbiekben, ha majd lejár a szerződése, első körben a manchesteri edzői munkák után szeretne majd érdeklődni.

 

Nemanja rengeteg tapasztalatot szerezhetett már olyan edzők mellett, mint Antonio Conte, Jose Mourinho, vagy akár Ole Gunnar Solskjaer és úgy véli, hogy ez a továbbiakban a hasznára fog válni.

 

"Amit mindenképp be szeretnék még a játékos pályafutásom alatt fejezni az az "A" licenc. Utána jöhet a Pro licenc, de azt már csak, ha befejeztem játékosként a pályafutásom. A tervem természetesen az, hogy ameddig csak lehet játszom, de fontos, hogy felkészüljek az azt követő időszakra is. Eldöntöttem, hogy edző akarok lenni és úgy érzem, hogy megvan hozzá a megfelelő képességem."

 

"Mindig arra koncentrálok a pályán, hogy ellássam a feladatom, de közben próbálom a meccseket edzői szemmel is nézni. Figyelem a játékosokat a mérkőzéseken, edzéseken is és azon agyalok, hogy hogyan tudnám én kihozni belőlük a legtöbbet."

 

"Minden egyes napot megpróbálok felhasználni arra, hogy tanuljak. Szerencsés vagyok, hogy a pályafutásom során számos kiváló menedzserrel dolgozhattam együtt és majd elválik, hogy egy-egy tulajdonságukat tudom-e kamatoztatni a saját pályámon."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!