Jesse: Emberek vagyunk, nem robotok

Joggal mondhatjuk, hogy Jesse Lingard hatalmas büszkeséggel tekint vissza az elmúlt egy évre, hiszen karrierje egyik legnehezebb időszakát élte át.


A 14-es mezszámú játékos interjút adott az elmúlt 12 hónapjáról, valamint jelenlegi formájáról és góljairól beszélt. Egy évvel ezelőtt Lingard nyíltan beszélt a magánéletében zajló problémákról és arról, hogy ez milyen hatással volt a játékára.

 

Ahelyett, hogy ült volna a babérjain, átmeneti célt keresett magának, amit meg is talált a West Ham csapatában. Ezután gólok, gólpasszok szegélyezték útját, ráadásul visszahívták az angol válogatottba is, majd visszatért a United csapatához, teljesítménye mit sem változott, lövi a gólokat továbbra is klubja és hazája szolgálatában.
 

Egy széleskörű interjú alkalmával Jesse beszélt a Kalapácsosoknál töltött sikeres kölcsönjátékáról és arról, hogy szolgált ez számára ugródeszkaként az Old Traffordra való visszatéréshez. 

 

"Az a meglátásom, hogy az emberek azt hiszik robotok vagyunk, de emberként kezdjük a napot és aképpen is fejezzük be" - mondta. "A pályán kívül történő események befolyással lehetnek a fizikai és a mentális teljesítményedre a pályán, de inkább magadba folytod és megpróbálsz bátran mosolyogni, de az sosem megoldás. Egy idő után nem voltam önmagam, a családom is látta ezt, olyan dolgokat tettem, amiket eddig nem tettem egész életemben és ez csak egy része volt a problémáknak, próbáltam összeszedni magam, megpróbáltam újra talpra állni. Beszéltem a menedzserrel rengeteg alkalommal, hogy januárban adjon kölcsön, mert nem kapok elég lehetőséget a Unitednél. "

 

"Elengedett végül, ezután pedig arra kellett csak koncentrálnom, hogy összeszedjem magam és arra fókuszáljak, hogy megtegyek mindent, amit tudok a West Hamért, gólokat lőjek, gólpasszokat adjak és hogy visszaverekedjem magam az angol válogatottba. A szezon elejétől kezdve nem voltam benne az angol válogatottban, az idény végén kaptam behívót a 33 fős keretbe az Európa-bajnokság előtt, hatalmas eredmény volt számomra, mert ez megmutatta, hogy kemény munkával, koncentrációval és odaadással mi mindent elérhet az ember."

 

 

"Amikor a padló alatt vagy, azt hiszed soha nem fogsz tudni felállni onnan, de mindig van lehetőséged változtatni. Ahogy mondtam, csak össze kell szorítanod a fogad és beletörődni a változásba, ez az amit én is tettem. Amikor átkerültem a West Hamhez, már készen álltam a játékra. A srácok eszméletlenek voltak, ismertem David Moyest a United-es korszakából, így szabadságot és engedélyt adott nekem, hogy jól érezzem magam a pályán. " 

 

"Nyilvánvaló volt, hogy visszatérek a Unitedhez, amint letelt a kölcsön időszak a West Hammel, biztos voltam ebben és magabiztos vagyok most is" - tette hozzá. "Formában vagyok és percről percre jobban érzem magam. Készen állok a kezdésre és a játékra."

 

Lingard megtapasztalhatta milyen lent és milyen fent lenni a labdarúgásban, miután az ő hazaadásából nyert meccset a United ellen a Young Boys, azonban egy héttel később az ő góljával nyert csapata irónikusan az ellen a csapat ellen, ahol tavaly a kölcsönszerződését töltötte.

 

"Ez az, amit a labdarúgásról mondtam - mindig lesz egy másik mérkőzés, amikor vissza tudsz pattanni a nyeregbe. Nyilvánvaló, hibáztam [a Young Boys ellen] és ez volt karrierem eddigi legnagyobb hibája, mióta labdarúgó vagyok, esküszöm. Azonban ez megtörtént, hibáztam, emberek vagyunk, nem láttam a támadót, aki később gólt lőtt a hazaadásomból."

 

"Természetesen, az emberek továbbra is rengeteg hülyeséget össze fognak hordani az interneten, de nem olvasom ezeket, túlságosan felnőtt vagyok már ehhez. Másnap visszatértem az edzőpályára és munkába álltam, már a West Ham elleni mérkőzésre koncentráltam és ez a lényeg.  Ilyen a labdarúgás, esélyt kapsz arra, hogy megváltozz és visszapattanj a nyeregbe, úgy érzem én ezt stílusosan tettem."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!