Solskjaer reakciója a City elleni vereségre

A Manchester United menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer nem keresett kifogásokat a Vörös Ördögök csalódást keltő teljesítményére a City ellen 2-0-ra elveszített egyoldalú városi derbit követően.


Nehéz elfogadni

"Természetesen most nagyon nehéz beszélni, mert nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, passzívak voltunk és amikor megszerezték az első gólt az egyértelműen nagyon nehézzé tette a dolgunkat, kemény volt. David [De Gea] tartott minket mérkőzésben, volt néhány nagyszerű védése, majd megszerezték azt a góljukat, amit mindig megszoktak. [Joao] Cancelo befelé tört, a rövid kapufa felé adott be, amelyre számítottunk és nem szabadott volna megtörténnie. Természetesen ez csalódást keltő. Nehéz mit mondani most ebben a pillanatban. Egy jó csapat ellen játszottunk, ezt nem szabad elfelejteni, de mi meg se közelítettük a saját szintünket és ez egy olyan dolog, amelyen feltétlenül változtatnuk kell. Újra támadólag kell fellépnünk, agresszívebbnek kell lennünk. Talán a körülmények egy kicsit túlzottan óvatossá és passzívvá tettek."

 

Csalódást keltő kezdés

"Egyértelmű, hogy az eredmény és a bekapott gólok körülményei csalódást keltőek, de vissza kell térnünk oda, amire predesztinálva vagyunk. Agresszívebbnek kell lennünk, támadóbb szelleműen kell játszanunk, jobban kell bíznunk magunkban, mint tettük azt ma. Én tisztában vagyok vele, hogy az elmúlt néhány hét nehéz volt, de most nagyon nehéz itt állni és sok mindenről beszélni. Precízebbnek kell lennünk a labdával, bíznunk kell magukban, amikor nálunk van és akkor is, amikor nincs, agresszívebbnek kell lennünk, gyorsabban meg kell találnunk az üres területeket és meg kell játszanunk azokat a passzokat, amikkel a kapu elé kerülhetünk."

 

A City labdatartása

"Jól játszottak, természetesen nem adtak sok lehetőséget arra, hogy visszaszerezzük tőlük a labdát. Dicséretet érdemelnek, de mi nem hoztuk azt a szintet, amelyre képesek vagyunk, ezen pedig változtatnunk kell."

 

A mélyütés

"Természetesen nagyon balszerencsés egy öngóllal indítani. Néha előfordul ilyen. De ha 1-0-s hátrányban vagy a félidőben, akkor még ott van számodra az esély, hogy valamit kihozz a meccsből, azonban ez természetesen mélyütésként ért minket. Egy olyan gól volt, amelyre nagyon jól fel lehet készülni. Nagyon jól tudtuk, hogy mi fog történni akkor, amikor elkezd a kapu felé törni és beadta a labdát középre. Mi azonban nem tudtunk megbirkózni vele."

 

 

Elmaradt válasz

"Talán az első 15-20 percben többet találkoztunk a labdával, de nem tudtunk helyzeteket kidolgozni."

 

Reakció a nyomásra

"Biztos vagyok benne, hogy amint visszatérnek, a játékosok fejben frissek lesznek a válogatott meccsek után. Természetesen a játékosokra és a rám nehezedő nyomás és elvárás hatalmas lesz és ahogy mondtam, vissza kell térnünk oda, arra a szintre, ahol már egy ideje tartottunk, ehhez pedig rendelkezésünkre állnak a játékosok."

 

Javulásra van szükség

"Mi, vagy én nem tudok magamra nézni és azt mondani, hogy ez az, ahogy a Man Unitedet látni szeretném játszani. Én folyamatosan remek kommunikációt folytatok a klubbal, a helyzet kapcsán pedig előremutató, őszinte egyeztetéseket folytatunk. A Man Unitedért dolgozom, a legjobbat akarom a Man Unitednek és természetesen amíg itt vagyok, azért akarok dolgozni, hogy javítsak a jelenlegi helyzeten, amely, mint már mondtam, számomra azt jelenti, hogy visszatérünk oda, ahol korábban már tartottunk."

 

Üzenet a szurkolóknak

"Nehéz egy ilyen meccset átélni és mi megértjük mindenki frusztrációját és csalódottságát, de ezek a fiúk minden tőlük telhetőt meg fognak tenni, ahogyan az edzői stáb is annak érdekében, hogy visszatérjünk oda, ahol már tartottunk: amikor támadó, pozitív Man United voltunk. Mi mindent meg fogunk tenni ennek érdekében."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!