Rangnick terve az esti kezdőt illetően

A Manchester United ideiglenes menedzsere, Ralf Rangnick mégtöbb információ morzsával szolgált a Young Boys elleni utolsó Bajnokok Ligája csoportmérkőzéssel kapcsolatos terveiről a kezdőt illetően.


A Vörös Ördögök már nyugodtan várhatják a hétfői BL sorsolást, miután csoportelsőként jutottak tovább a legjobb 16 közé. Szombaton a Norwich City lesz az ellenfél, ez pedig lehetőséget ad a mesternek arra, hogy rotálja a csapatot és ezzel értékes percekhez juthatnak azok a játékosok, akik eddig kevesebbszer jutottak szóhoz. Emiatt pedig majd azt is látni lehet, hogy az új edző módszerei milyen hatást gyakorolnak a csapat formájára és stílusára.

 

A találkozót megelőző sajtótájékoztatón Ralf már felfedte, hogy Dean Henderson kezd majd a kapuban az este 21:00-kor kezdődő mérkőzésen, a másik játékos, akiről a menedzser beszélt, Donny van de Beek, aki szintén ott lesz a Young Boys elleni összecsapás kezdőjében.

 

"Meg kell ismernem azokat a játékosokat is, akik nem játszottak a Crystal Palace ellen" - nyilatkozta Stewart Gardnernek, az MUTV klubriporterének. "A szezon ezen szakaszában, a következő hetek és hónapok zsúfolt meccslistájával bölcs dolog pihentetni néhány játékost."

 

"Ahogy láthattátok, a Crystal Palace ellen magas intenzitással játszottunk és nem könnyű ezt a szintet tartani úgy, hogy a játékosok három naponta pályán vannak. Számomra egyértelmű döntés, hogy rotálom a csapatot, főleg, ha minden mérkőzést meg akarunk nyerni. Erkölcsi kötelességünk a Manchester Unitednél, hogy megnyerjük a mérkőzéseinket, de a csoportmérkőzések ezen részén számunkra már nem annyira létfontosságú a győzelem. Szóval egyértelmű, hogy meg fogom adni a lehetőséget más játékosoknak is, hogy tudjanak bizonyítani."

 

A konkrétumokra visszatérve, amikor arról kérdezték, hogy Anthony Elangának a beállítása, amikor a Vörös Ördögök a Crystal Palace elleni győzelemre hajtottak, a fiatalságba vetett hitét mutatta-e, a szakember azt sugallta, hogy szerda este is figyelni fog az egyensúlyra a keret felállításakor.

 

 

Mason Greenwood biztos kezdő, mivel a menedzser többet akar látni a tehetséges csatár játékából, de mindkét szélső védőt is lecserélheti, tehát Aaron Wan-Bissaka és Luke Shaw válthatja Diogot és Tellest, függetlenül attól, hogy utóbbi két játékos lenyűgöző teljesítménnyel rukkolt elő az elmúlt időszakban.

 

Amikor arról kérdezték, gondolt-e Elanga és Amad játéklehetőségére, ennyit felelt.:"Igen, mindketten az eszembe jutottak. Fiatal játékosok, akiknek játékidőre van szükségük. Ugyanez a helyzet Mason Greenwooddal, aki az utóbbi hetekben nem lehetett túl sokat a pályán, szóval ő biztos játszani fog." 

 

"Azonban van néhány tapasztaltabb játékos, akik szintén nem játszottak túl sokat mostanában. Aaron Wan-Bissaka játékra alkalmas, remélhetőleg Luke Shaw is kezdeni fog. Nemanja Matic lesz a mérkőzésen a csapat kapitánya. Juan Mata is lehetőséget kap, mint ahogy Jesse Lingard is. Elég sok játékosunk van, akiknek szüksége van játékidőre."

 

A keret tovább erősödhet majd, miután Raphael Varane és Edinson Cavani is visszatérnek sérüléseikből, kiegészülve Anthony Martiallal, aki térdproblémájából szintén nemsoká felépülhet.

 

Amikor jelezték a menedzser számára, hogy lassan az egész keret a segítségükre lesz ebben az időszakban, Rangnick ennyit felelt: "Már nagyon várom, hogy Rapha és Edi Cavani visszatérjenek."

 

"A célom az, hogy a legtöbbet hozzam ki az összes játékosból a szezon alatt, minimalizáljuk a sérüléseket az elkövetkezendő hetekben és hónapokban, hogy minden játékos a csapat rendelkezésére állhasson."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!