Rangnick közölte szándékait Cavanival

Ralf Rangnick ideiglenes menedzser Edinson Cavani Manchester United keretében betöltött fontosságáról beszélt.


Egy ín probléma okán a 34 éves játékos kihagyni kényszerült a német szakvezető első három találkozóját, de a Vörös Ördögök 21-ese azóta újra maximális erőnléti állapotnak örvend és a múlt héten már több alkalommal is Rangnick rendelkezésére állhatott.

 

Cavani a Newcastle ellen idegenben elért 1-1-es döntetlen alkalmával térhetett vissza a meccsnapi keretbe, a St. James' Parkban a cserepadról beállva pedig egy pontot érő találatot jegyzett, amelyet egy Burnley elleni kezdőcsapatbeli tagsággal honorált menedzsere.

 

A Wolves elleni hétfői bajnokit megelőző sajtótájékoztatón Ralfot az uruguayi játékos manchesteri jövőjéről kérdezték, miután a napokban megnyílt a téli átigazolási időszak.

 

A támadó szerződése a szezon végén lejár az Old Traffordon, de Rangnick reméli, hogy Edinson a szezon végéig kulcsfigurája lehet a Unitednek.

 

"Elmúlt hetek során elég sok beszélgetésünk volt" - kezdte a német menedzser újságírói kérdésre válaszolva.

 

"Az első naptól kezdve azt kommunikáltam felé, hogy ő egy nagyon fontos játékos. Valószínűleg ő az egyetlen olyan támadónk, aki képes csatárként a kapunak háttal és azzal szemben is játszani."

 

"És mint mondtam, a professzionalizmusa és munkabírása lenyűgöző. Közöltem vele, hogy nagyon szeretném, ha maradna és a szezon végéig minket erősítene, ő pedig tudja ezt."

 

"Emellett azzal is tisztában van, hogy mennyire nagyra tartom és tisztelem őt. Ez is volt az oka annak, hogy ma az elejétől kezdve Cristianoval (Ronaldo) játszattam (csütörtökön a Burnley ellen)."

 

 

Amikor annak fontosságáról beszélt, hogy a szezon második felébe lépve mély és jó keretre van szükség, bővebb betekintést engedett az El Matadorral folytatott beszélgetéseibe.

 

2022 első felében a Unitednek a Premier League-ben, a Bajnokok Ligájában és az FA-kupában is feladatai lesznek és mivel a koronavírus világjárvány bármely pillanatban hatással tud lenni a játékoskeretre, Rangnick eltökélt, hogy az előttük álló hónapokban a lehető legmélyebb merítéssel, így Cavanival is együtt dolgozhasson.

 

"Beszéltünk Ediről, ő pedig tudja, hogy én semmiképpen se engedem el" - tette hozzá Ralf.

 

"Számomra ő egy hihetetlenül fontos játékos a szezon hátralévő részére, mivel még három sorozatban vagyunk érdekeltek, így egyértelműen szükségünk van rá."

 

"Nekem inkább még egy Edire lenne még pluszban szükségem, de az egyértelmű, hogy Edinek maradnia kell."

 

"Más játékosok szempontjából igaz lehet az az állítás, hogy a keretünk talán túlzottan bő, de nekünk a koronavírus hatásaira is tekintettel kell lennünk."

 

"Három sorozatban állunk még, így egy nagyobb keretre van szükségünk, mintha nem lenne a koronavírus."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!