Matic: A fiatalok erőt adnak nekem

Nemanja Matic szerint a Manchester United fiatal játékosai mindig készek meghallgatni idősebb társaik tanácsait és tanulni tőlük.


A 33 éves játékos a United öltözőjének egyik legrutinosabb tagja, 48 válogatottságával angol és portugál bajnoki címével lenyűgöző önéletrajza is van. Arra a kérdésre, hogy ő, illetve más, tapasztalt játékosok útmutatást adnak-e az Akadémiáról felkerülő fiataloknak, mint például Anthony Elanga, Matic határozott igennel válaszolt, mivel a játékkal töltött több, mint 1 évtized hatalmas rutinnal vértezte fel őt.

 

A szerb középpályás hozzátette azt is, hogy a felnőtt csapathoz kerülő játékosok örömmel fogadják a tanácsokat.

 

"Ha több tapasztalatod van, más szemmel látod a futballt. Ehhez persze idő kell, de ennyi meccsel a hátam mögött már nyugodtan mondhatom, hogy rutinos vagyok."

 

"Igyekszem segíteni a fiatalokat útmutatással, ha látom, hogy szükségük van rá. Ez nem azt jelenti, hogy jobb vagyok náluk, de ha látok valamit, amit javítaniuk kell, akkor azt megbeszéljük."

 

"A srácok, mint Anthony mindig hallgatnak a tapasztaltabb játékosokra. Fejlődni akartak, ahogy én is az ő korukban. Mindig örültem, amikor az idősebb játékosok tanácsot adtak nekem. Nagyon sok a fiatal a csapatban, akiknek még fejlődniük kell és nagy öröm, hogy fejlődni is akarnak. Ez jó."

 

 

A Unitednél a fiatal játékosok beépítése a felnőtt csapatban mindig is fontos része volt a klub filozófiájának. Jelenleg is több U23-as és U18-as csapatból érkező fiatal vesz részt a carringtoni edzéseken, különösen a nemzetközi szünet alatt, amikor a felnőtt keret jó része a válogatottaknál tartózkodik.

 

Nemanja elmondása szerint mindig nagy lehetőséget rejt, ha a feltörekvő generációból érkező játékosokkal lehet együtt dolgozni és segíthet nekik a fejlődésükben.

 

"Azok a srácok is a Manchester United játékosai, akik velünk edzenek és ők jelentik ennek a klubnak a jövőjét, ezért nagyon jó látni, hogy ott vannak velünk. Nekik is jó, mert megtapasztalhatják, hogy milyen a felnőtt kerethez tartozni. Nekem is jó, mert úgy érzem, hogy a jelenlétük engem is megfiatalít. Fantasztikus az az energia, amit átadnak nekünk."

 

"Kötelességem megpróbálni segíteni nekik. Ezzel pedig ők fejlődnek, napról-napra jobbak lesznek. Fiatal koromban az idősebbek mindig segítettek nekem és úgy gondolom, hogy ennek természetesnek kell lennie. Nem szeretem azokat a játékosokat, akik úgy gondolkoznak, hogy ha hamarosan vége az aktív pályafutásnak, akkor már nem kell tenniük semmit. Ilyenkor is van még hova fejlődni és meg kell próbálniuk segíteni a fiataloknak abban, hogy jobbak legyenek náluk."


manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!