Ralf: Harry ismeri a vele kapcsolatos álláspontomat

Ralf Rangnick kihangsúlyozta Harry Maguire irányába meglévő támogatását és kiemelte, hogy a Manchester United csapatkapitányának fontos szerepe lesz a válogatott szünet utáni időszakot követően.


Maguire-t az angol "szurkolók" egy része kifütyülte a hétközi, Elefántcsontpart elleni felkészülési mérkőzésen, amelyet követően Gareth Southgate szövetségi kapitány nyilvánosan védelmébe vette a United 5-ösét és kritikával illette a szurkolók viselkedését.

 

A Háromoroszlánosok keretének több, sokat megélt tagja, köztük Harry Kane, Jordan Henderson, Declan Rice és Jack Grealish is Harry mögé álltak, emlékeztetve nagy szerepére a válogatott utóbbi években elért eredményeiben.

 

A kellemetlen élmény ellenére Harry a Twitter-oldalán azt írta, "élvezetes" hetet töltött az angol válogatottal, amelynek mezét büszkén viseli, mostanra azonban már visszatért Carringtonba, hogy a Uniteddel felkészüljenek a szombati, egykori klubja, a Leicester City elleni bajnokira.

 

A Rókák elleni találkozót megelőző sajtótájékoztatón Ralf Rangnick újságírók arról kérdezték, beszélt-e csapatkapitányával a hét eseményeiről:

"Még nem, de mióta itt vagyok, azóta folyamatosak az egyeztetéseink, szóval ismeri a vele kapcsolatos álláspontomat" - válaszolta.

 

"Ő egy nagyon értékes játékosa és egyben a kapitánya a csapatnak és a klubnak, emellett pedig az én kapitányom is. Nem igazán értem, hogy mi történt a Wembley-ben, de egészen biztos vagyok benne, hogy a mi stadionunkban ez nem fog előfordulni, mert a Red Army a csapat, a klub és így a kapitány mögött is áll."

 

"Számomra ő egy nagyon fontos játékos, aki jól játszott a Manchester Unitedben és az angol válogatottban is az elmúlt évek során és a lefújtást követően úgy tudom, hogy Gareth Southgate, illetve Harry Kane is mondott erről az ügyről valamit, szóval számomra ... én igazából nem láttam a mérkőzést, de hallottam mi történt a meccs előtt, amikor a hangosbemondó kihirdette a kezdőcsapatokat. Nehéz megértenem."

 

 

Ralfot ezt követően arról kérdezték, ő érti-e, hogy Maguire miért áll a negatív hangok célkeresztjében, amire az ideiglenes menedzser így felelt:

"Nem hiszem, hogy ez személyes dolog lenne, nem Harry személyéről szól ez. Mi mind tudjuk, de talán önök még jobban, hogy volt egy-két játékos, akit nem csak az elmúlt hónapokban, hanem az legutóbbi egy-két évben kritikák értek."

 

"Például Fred számomra egy nagyon fontos játékosa a csapatnak, nagyon értékes tagja, aki folyamatosan játszik a brazil válogatott kezdőcsapatában. Megnéztem a szünetben az első meccsét, ahol szintén az elejétől a pályán volt és jól teljesített."

 

"Talán a klub körüli túlzottan nagy elvárásokról vagy arról van szó, hogy az emberek szeretik a korábbi nagy legendákhoz és játékosokhoz hasonlítani őket, én nem tudom, talán ez a helyzet."

 

"Én csak annyit tudok elmondani, hogy mindkét játékos, Fred és Harry is, de ide vehetem még Scotty-t is, nagyon fontos a csapat számára és megfelelő hozzáállással rendelkeznek." 


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Manchester United - Leicester City

Premier League, 31. forduló

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!