Rangnick reakciója a Palace elleni vereségre

A Manchester United ideiglenes mendzsere, Ralf Rangnick szerint a kihagyott helyzeteik bosszulták meg magukat a a szezonzáró Crystal Palace elleni 1-0-ra elveszített bajnokin.


Azt akartuk, hogy a saját kezünkben legyen a sorsunk

"Igen, szerintem a Brighton szívességet tett számunkra, hogy megfordította a mérkőzésüket. A félidőben 1-0-s vesztésre álltak, majd a szünetet követően három gólt is tudtak szerezni. Mi viszont szerettük volna, ha a mi kezünkben van a sorsunk. Bizonyos értelemben ez a mérkőzés jól jellemezte az elmúlt néhány hetünket, különösen az idegenbeli teljesítményünket illetően. Próbálkoztunk, voltak nagy helyzeteink az első félidőben a gólszerzésre, de nem éltünk velük. Különösen az első játékrészben túlzottan sok ki nem kényszerített hibát vétettünk, csúnya labdaeladásaink voltak és pontosan ilyenből kaptuk a gólt is. Tulajdonképpen mi adtuk a gólpasszt hozzá. Zaha szerezte a gólt, de tőlünk érkezett az assziszt. Az, ahogyan azt a lövést megpróbáltuk levédekezni, szintén nem annak a módja volt, ahogyan egy ilyen helyzetet meg kell akadályozni ebben a bajnokságban. Volt néhány lehetőségünk a második félidőben, de nem voltunk elég könyörtelenek és ez az oka annak, hogy végül újabb vereséget szenvedtünk idegenben."

 

Optimista a jövőre nézve

"Tudtuk a mérkőzés előtt, hogy milyen munka vár ránk. Nem lett volna szükségünk rá ahhoz, hogy tisztában legyünk vele, de optimista és pozitív vagyok. Új menedzserrel, ráadásul Erik egy top menedzser, a vezetőségünkkel és a megfigyelői hálózatunkkal együtt biztosítanunk kell, hogy a megfelelő erősítések történnek meg, azaz olyan játékosok érkeznek, akik ismét segítenek a minőség és szintlépésben. Aztán remélhetőleg a Manchester United újra a top négy tagja lehet majd."

 

 

Idegenbeli szurkolótábor

"A szurkolók lenyűgözőek. Ez az egyik legnagyobb értéke ennek a klubnak és ezért nagyon fontos, hogy együtt dolgozva újra megfelelő pályára állítsuk a Manchester Unitedet és visszatérjünk a top négybe."

 

Keserédes tapasztalat

"Új élmény volt számomra [ideiglenes menedzsernek lenni]. Nem feltétlenül amiatt, hogy szezon közben érkeztem, hanem annak a tudata miatt, hogy ez csak ideiglenesen tart. Sajnos nem volt közös felkészülési szezonunk, nem tudtuk megerősíteni a keretet, de ezek a dolgok már megtörténtek és bár utológos bölcsességnek tűnhet, keserédes vagy inkább édes-keserű volt ez számomra, mert az első néhány hónapban jól teljesítettünk. Jó produkciókat nyújtottunk, megfelelő mennyiségű pontot gyűjtöttünk, átlagban 2.1-et mérkőzésenként az Atletico elleni párharc előtt. A Bajnokok Ligája kiesés bizonyos értelemben olyan volt számunkra, mintha valaki kipukkasztott volna egy lufit. Onnantól elvesztettük az energiánkat, nem voltunk ugyanolyan energikusak és agresszívek és emiatt romlott a teljesítményünk is."

 

Nem tartottuk magunkat a tervünkhöz

"Ha összehasonlítjuk a két Palace elleni idei meccsünket, a számomra első hazait és a mostanit, akkor két teljesen különböző találkozóról beszélhetünk. Azon a meccsben üldöztük őket, nem hagytunk semmi időt vagy teret számukra, ma pedig éppen az ellenkezőjeként, ők helyeztek minket nyomás alá. Mi szerettünk volna így játszani, az volt a tervem a mérkőzésre vonatkozóan, hogy a saját térfelükön nyomás alá helyezzük őket, de ezt nem tettük kellő agresszivitással vagy energiával."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!