Rangnick a tüntetésről és utódlásáról

Ralf Rangnick elismerte, meg tudja érteni, hogy a Manchester United szurkolók miért annyira "csalódottak", miután egy csoportjuk pénteken Carringtonban a Glazer család ellen tüntetett.


A szurkolók egy csoportja Glazer ellenes molinót feszített ki a klubot 2005 óta tulajdonló családdal szembeni ellenérzésük kinyilvánításaként Rangnick carringtoni sajtótájékoztatóját megelőzően.

 

Ez már nem az első tüntetés az amerikaiak ellen mióta átvették a hatalmat az Old Traffordon és ezúttal leginkább az váltotta ki, hogy 7 fordulóval a bajnokság vége előtt veszélyben a csapat következő szezonbeli Bajnokok Ligája indulása, ugyanis a negyedik helyen álló Tottenham Hotspur jelenleg 6 pontos előnnyel rendelkezik.

 

A sereghajtó, Norwich elleni hazai bajnokit megelőzően nyilatkozva Rangick így vélekedett erről a helyzetről:

"Mi mindannyian tudjuk, hogy a futball a szenvedély és az érzelmek játéka."

 

"Szerintem mindannyian megérthetjük és én is megértem, hogy a szurkolóink csalódottak a bajnoki helyezés és a mutatott játék miatt egyaránt."

 

"De továbbra is hiszem, hogy mi rendelkezünk az egyik, ha nem a legjobb szurkolótáborral Angliában és ameddig békés körülmények között tiltakoznak és amíg támogatják a csapatot a stadionban, szerintem minden joguk megvan ahhoz, hogy kifejtsék a véleményüket."

 

"Mint mondtam, érzelmileg meg tudom érteni, hogy miért csalódottak."

 

 

A United közeledik egy bizonytalanságot jelentő szezon végéhez, amely során november óta Rangnick töltötte be az ideiglenes menedzser szerepkörét, de úgy tudni, hogy a német utódajként Erik ten Hag kinevezése gyakorlatilag biztosra vehető.

 

Mindazonáltal Ten Hag jelenleg az Ajaxra, illetve a holland bajnoki cím és kupagyőzelem behúzására koncentrál, Rangnick szerint pedig "nincs értelme" számára, hogy a holland kollégája Premier League-be igazolásáról beszéljen.

 

"Nem tudom, hogy ez már véglegesnek tekinthető-e" - jelentette ki Rangnick.

 

"Én maximálisan a holnapi, Norwich elleni bajnokira koncentrálok."

 

"Nincs számomra ennek értelme. Mindannyian tudjuk, hogy ő egy jó menedzser, aki nagyszerű munkát végzett a korábbi klubjainál és most az Ajaxnál is. De jelenleg nem lenne értelme annak, hogy én róla, vagy bármelyik másik edzőről véleményt formáljak."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!