Rangnick: A kapusposzton kívül mindenhol erősíteni kell

Ralf Rangnick úgy érzi, a Manchester United minden poszton erősítésre szorul, kivéve a kapusén, ahol "három kiváló" opcióval is rendelkeznek.


Sokkal inkább a pályán nyújtott teljesítményről, mint a szurkolók tiltakozásul történő stadion elhagyásáról eshet szó Ralf Rangnick megbízott menedzserként teljesített utolsó hazai mérkőzése kapcsán, miután a Brentfordot 3-0 arányban sikerült legyőzniük.

 

Egy pocsék, számos mélypontot hozó szezon végén igazán jó hangulat uralkodott az ezt követően a nyárra kapuit bezáró Old Traffordon, ahol számos lejáró szerződésű labdarúgó búcsújára is sor került. Minden valószínűség szerint Nemanja Matic, Juan Mata, Phil Jones és Edinson Cavani is utoljára lépett hazai játékosként az Álmok Színházának színpadára, de Paul Pogba és Jesse Lingard is csak június végéig tekinthetőek manchesteri játékosnak.

 

"A kapusposztot leszámítva, ahol Tom Heaton, Dean Henderson és David de Gea személyében három kiváló opció áll rendelkezésünkre, mindegyik területen lesznek a klubot elhagyó játékosok. Én nem helyeznék hangsúlyt bizonyos posztokra - az egész csapatot érintően kell átalakításokat végeznünk" - kezdte Rangnick a Sky Sportsnak.

 

"Eddig még nem tudtunk beszélni [Erik ten Haggal]. Erik most a holland bajnokság megnyerésére koncentrál, mi pedig a saját meccseinkre."

 

"Egyértelmű, hogy elég sok játékos távozni fog, nekünk pedig a legmagasabb minőségű játékosokra van szükségünk. Mélyen hiszem, hogy ha mindenki együtt dolgozik, akkor képesek lehet újra arra a szintre juttatni a Man Unitedet, ahova való."

 

"Más kluboknak csak két-három átigazolási időszakra volt szükségük ahhoz, hogy kihívóvá lépjenek elő, de mostantól nekünk olyan magas színvonalat jelentő játékosokat kell szerződtetnünk, akikkel tényleg képesek lehetünk szintet lépni. Ha ez megtörténik, akkor nem gondolom, hogy ez az időszak sokáig tartana."

 

Az egyik első játékos, akinek jövőjével kapcsolatban majd egyeztetéseket kell folytatnia Erik ten Hagnak, Cristiano Ronaldo lesz, aki a hétfő esti 3-0-s siker során értékesített büntetőjével a csapat legutóbbi 12 bajnoki góljából kilencet vállalt magára.

 

Az ötszörös aranylabdás csatár kiérdemelte a mérkőzés legjobbja elismerést is a Sky Sports szakkommentátorától, Gary Neville-től.

 

Ronaldo jövője azt követően vált bizonytalanná, hogy a United nagy valószínűséggel lecsúszik a Bajnokok Ligája indulást érő helyekről a szezon végén, jelenlegi szerződése pedig már csak 2023 nyaráig szól.

 

 

Rangnick hiszi, hogy ha Ronaldo marad a következő idényre, akkor szüksége van támogatásra a középcsatár poszton, mert az ő korában nem igazán kényelemes számára egy szem csatárként szerepelni.

 

"Cristiano nem középcsatár. Ő nem akar azon a poszton játszani, ahhoz pedig, hogy valaki ne legyen középcsatár, két csatáros játékra van szükség. Ha megnézzük a nemzetközi futballt, nem sok csapat van amelyik kettő, hanem inkább három csatárral játszik vagy hamis kilencessel. Ez nem a pozíció kérdése, de a csapatnak szüksége van két új csatárra, akik képesek a minőséget biztosítani ebben a csapatban."

 

"A modern csatároknak nem kell szélsőknek lenniük. Ha megnézzük a Liverpoolt vagy a Man City-t, akkor láthatjuk hogy ők top csatárokkal rendelkeznek. Gabriel Jesus korábban kevés játéklehetőséget kapott, most viszont állandóan a pályán van. Ha megkérdeznek, hogy ő szélső vagy középcsatár-e, vagy hogy Grealish csatár-e, akkor azt mondom, hogy ők képesek pozíciót váltani, rotálni. Nekünk nem sok ilyen játékosunk van. Mason Greenwood ilyen lenne, de már nem tagja a keretünknek. Martial kölcsönben Sevillaba igazolt, Cavani pedig sérült volt."

 

A United igen meggyőző teljesítménnyel nyert a Brentford ellen, Ronaldoval a csatársorban pedig kreatívnak és gyorsnak tűntek a támadásépítéseik. Az eredménynek köszönhetően szinte biztosítottnak tűnik, hogy a hatodik vagy előkelőbb helyen végeznek a bajnokságban, amely így Európa-liga indulást érhet számukra - a Konferencia-ligában való szereplés helyett.

 

"A szezon végén egyáltalán nem vagyok elégedett az eredményekkel, különösen az elmúlt négy-öt hétben elértekkel" - tette hozzá Rangnick.

 

"A West Ham elleni mérkőzésig még három sorozatban voltunk érintettek. Jó pillanataink voltak a West Ham meccsig, kevesebb gólt kaptunk, de az elmúlt néhány hét teljesítményei nem voltak annyira jók, mint lehettek volna. Összességében hiányzott belőlünk a kiegyensúlyozottság."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!