Stam: A csapatnak meg kell ragadnia az esélyt

Jaap Stam úgy gondolja, hogy a Manchester Unitednek még Erik ten Hag érkezése előtt biztosítania kell az európai kupaszereplést .


A Bajnokok Ligája helyezés gyakorlatilag elérhetetlen már a Vörös Ördögök számára, miután öt ponttal vannak lemaradva a negyedik helyezett Arsenal mögött, és Rangnick legénysége már csak két mérkőzést fog játszani. Ezzel szemben az Ágyúsoknak és a Tottenham is még négy találkozója van hátra, köztük egy egymás elleni észak-londoni derbi május 12-én. 

 

A United jelenleg a 6. a Premier League tabelláján, ami az Európai-liga indulásra elegendő, akárcsak az 5. helyezés. A csapat a 7. helyezéssel a Konferencia-ligát érheti el, ahol a United még nem szerepelt, bár a versenysorozatot csak 2021-ben hozták létre. Sokak számára azonban vitatott téma volt az is, hogy a Unitednek talán jobbat tenne, ha nem venne részt egyáltalán európai tornán. 

 

Az Arsenal négy közé jutását sokak szerint az segítette elő, hogy hetente egy mérkőzést játszottak, míg a Leicester City és a Chelsea Premier League győzelmei 2016-ban és 2017-ben szintén hétközi meccsek nélkül jöttek össze.

 

Stam viszont honfitársa, Ten Hag számára nagy lehetőségnek tartja akár az Európa-liga, akár a Konferencia-liga szereplést, arról nem is beszélve, hogy a csapat 2017 óta először emelhetne magasba kupát.

 

"Úgy gondolom, hogy jót tenne a csapatnak az európai kupaszereplés" - nyilatkozott Jaap a klubmédiának azt követően, hogy a csapat 3-0-ra győzedelmeskedni tudott a Brentford ellen."

 

"Szerintem mindig jó, ha az európai porondon meg tudod mutatni magad és azt, hogy mire vagy képes, hogyan teljesítessz, tudsz-e fejlődni vagy nem."

 

"A nap végén pedig jó érzés magasba emelni egy trófeát. A kollegák és még sok más ember kérdezte, mennyi időbe telik, mire a United újra kupákat nyerhet. Szerintem nem kell sok idő és ha európai versenyeken játszanak és az egyiket megnyerik, azt gondolom már jó munkát végeztek."

 

 

A 2022/23-as idény más lesz, mint az eddigiek, mivel a klubszezon közepén öt hét szünet várható, hogy lejátszhassák a 2022-es katari labdarúgó világbajnokságot.

 

A torna minden bizonnyal meg fogja zavarni a csapatok ritmusát szerte a kontinensen, keresztül vágja az európai versenyek csoportköreit és kieséses szakaszait, Stam pedig úgy érzi, itt a lehetőség, hogy a United felépítsen valamit.

 

"Úgy gondolom, hogy jó lesz ez a Unitednak és, ha jól teljesítenek a pályán az olyan érzést és ritmust ad nekik, aminek köszönhetően jól fogják venni a liga és az európai kupa sorozatok akadályait, világszerte az emberek pedig majd láthatják, ahogy új szintre emelkednek.

 

"Sosem tudhatod mi lesz a szezon vége, de úgy gondolom, ha van esély a győzelemre, akkor tenni kell érte. Meg kell ragadnod a lehetőséget."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!